VISOKO SLAVLJE ATLETICA

U Sevilli pronašli opravdanje za poraz: 'Oni su potrošili 100, a mi 10 milijuna eura...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. rujan 2014. 11:15

Šest utakmica trajala je Sevillina nepobjedivost ove sezone, no sedma je bila kobna. Atletico Madrid bio je raspoložen i efikasan, četiri gola u mreži momčadi koja će za koji dan gostovati na Kantridi, mogla bi biti dobra vijest za Matjaža Keka i njegovu družinu. Međutim, u Sevilli panike nema, nekako u skladu sa životom u tom gradu sve je “laganini”. Trener Unai Emery uopće nije očajavao nakon tih 4:0.

- Naravno da smo u Madrid stigli s mišlju kako možemo iznenaditi, uzeti bod ili pobijedti. No, ubrzo je postalo jasno da će to biti jako težak zadatak. Nismo uspjeli i nećemo očajavati, ovaj je poraz u našim razmišljanjima prije početka sezone bio ukalkuliran - rekao je Emery, koji je pronašao opravdanje za takav neugodan ishod sraza na Calderonu.

- Atletico spada u najbolje momčadi, ne samo Španjolske, već i Europe, nema danas kluba na svijetu koji može doći na Vicente Calderon i nadati se pobjedi. Ovdje i Real i Barcelona znaju imati teške trenutke. Možda nismo zaslužili baš izgubiti 4:0, ali Atletico je bio bolji, superioran, i nema se tu previše što reći.

Onda je Emery otišao i korak dalje, ubacio je u priču idući detalj:

- Ništa nije slučajno, kad igra momčad koja potroši 100 milijuna protiv momčadi koja potroši 10 milijuna eura, onda to može izgledati ovako. Razumijem razočaranje visokim porazom, možda ta razlika nije tolika, ali moramo priznati da je Atletico trenutno za nas druga priča. Na nama je da izvučemo pouke i da u sljedećim utakmicama budemo bolji.

Rekao je Emery to pa se okrenuo Deportivu i Rijeci:

- Važan nam je Deportivo, to je prilika da na svom terenu isperemo ovaj težak poraz. No, prije toga idemo u Rijeku, u natjecanju koje nas jako uzbuđuje i u kojem želimo daleko. Moramo što prije zaboraviti tih 4:0, nije se dogodilo ništa strašno.

Iako, ne znamo zašto Sevilla uopće dolazi u Rijeku. S obzirom na budžet, na više potrošenog novca u prijelaznom roku, logično je da je Sevilla mnogo bolja od Rijeke i da bi trebala pobijediti. Možda, ako Emery tako razmišlja i u ovom slučaju njegova momčad podcijeni Rijeku. U svakom slučaju, bolje je da Sevilla stiže nakon 0:4 nego nakon one lijepe serije od šest utakmica bez poraza.

Linker
06. svibanj 2024 05:03