REUTERS/John Sibley / REUTERS
NEVIĐENA PARADA

U SVLAČIONICI KOLUMBIJE MORE SUZA, ENGLEZI SLAVE NOVOG HEROJA Njegov potez već je proglašen jednim od najboljih ikad: 'Ovo je velika noć za Englesku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2018. 02:05

Engleska reprezentacija posljednji je četvrtfinalist Svjetskog prvenstva u Rusiji i to nakon što je u susretu osmine finala svladala Kolumbiju sa (4-3) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90, kao i 120 minuta igre rezultat je bio 1-1.

Engleska je povela golom Harryja Kanea koji je u 57. minuti bio precizan s bijele točke, a na 1-1 poravnao je Yerry Mina u trećoj minuti sudačke nadoknade, a rezultat se nije mijenjao niti u produžecima.

OVDJE POGLEDAJTE SAŽETAK

Nakon što je prilikom izvođenja jedanaesteraca Jordan Henderson svojim promašajem pogurnuo Kolumbiju prema četvrtfinalu, sve je na početak vratio Mateus Uribe, uzdrmavši gredu. Potom je Trippier izjednačio, a onda se ukazao drugi, za Engleze sretniji Evertonov vratar Jordan Pickford! Obranio je udarac Bacce i to je bio trenutak koji je prelomio pobjednika, nakon te obrane Dier je, drhtavih nogu, ipak nekako zabio pobjedonosni gol za Englesku, iako je Ospina dirao tu ne odveć dobro udarenu loptu...

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Colombia vs England - Spartak Stadium, Moscow, Russia - July 3, 2018  England's Jordan Pickford in action   REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov / REUTERS

Osim ključne obrane jedanaesterca Pickford je i u samoj završnici regularnog dijela utakmice sjajnom paradom obarnio dalekomenti udarac Uribe. Englezi su spomenutu obranu već proglasili jednom od najboljih u povijesti.

- Proučavao sam ih. Nije mi bitno što nisam najveći vratar, ali važno je biti svjestan trenutka i braniti kao što sam to činio i do sada. Znali smo da možemo ovo proći, pa čak i ako utakmica ode na penale, znali smo da možemo pobijediti - kazao je jedan od junaka Jordan Pickford.

KANE WIDGET

Liverpoolov kapetan Jordan Henderson bio je jedan od Engleza koji se nije proslavio udarcem s bijele točke na raspucavanju.

- Vježbali smo penale, a izbornik je večeras odabrao petoricu koje je htio. Nažalost, nisam upsio zabiti, ali glavno je da su drugi bili na razini, posebno Pickford sa svojom obranom i Dier koji je zabio za pobjedu. Pokazali smo zajedništvo.

- Ovo je velika noć za Englesku! Nismo imali sreće u sudačkoj nadoknadi, bili smo ranjeni, ali znali smo da se moramo dići s poda. I uspjeli smo, preživjeli smo, zaslužili smo ovo slavlje – rekao je engleski kapetan, Harry Kane.

Izbornik Gareth Southgate blistao je od sreće:

- Fantastično! Nije se bilo lako vratiti u utakmicu nakon onog šokantnog gola. Uspjeli smo i ovi su dečki ispisali povijest. I ne želimo ovdje stati, idemo dalje, ne želimo još ići doma! Pred nama je Švedska, za prolaz u polufinale moramo odigrati našu najbolju utakmicu na turniru – kaže Southgate.

- Učini smo sve za pobjedu, dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Presudile su nijanse, jedna lopta, jedna obrana, jedan promašaj, jedan gol... U mojoj se svlačionici tuga može opipati, žao mi je igrača – rekao je Argentinac na klupi Kolumbije, Jose Pekerman.

Linker
20. travanj 2024 00:36