Getty Images
VELIKI TALENTI

UEFA OBJAVILA POPIS 50 NAJVEĆIH NADOLAZEĆIH NOGOMETNIH ZVIJEZDA U odabranom društvu našla se dvojica Hrvata i najskuplji dinamovac

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. srpanj 2019. 23:03

Krovna europska nogometna organizacija je na svojoj službenoj stranici objavila članak pod nazivom “50 for the future: UEFA.com’s ones to watch in 2019/20”.

Radi se o 50 mladih nogometaša koje su reporteri diljem Europe izabrali kao nadolazeće velike zvijezde. Na popisu su i dvojica hrvatskih nogometaša, kao i član Dinama, 21-godišnji Španjolac Dani Olmo.

Prije godinu dana, u srpnju 2018. godine, na UEFA-inoj listi 50 od Hrvata je mjesto našao Ante Ćorić, a sada su na njoj dvojica 21-godišnjaka, Josip Brekalo iz Wolfsburga i Nikola Vlašić iz CSKA Moskve.

- Sin desetobojca, ofenzivni veznjak koji je impresionirao u Rusiji, a njegove igre za U-21 vrstu donijele su mu promociju u A-reprezentativca - za Vlašića piše UEFA, dok za Brekala podvlače:

- Brzo lijevo krilo s ubojitim udarcem, Brekalo je redovito zabijao u mlađim uzrastima, a sve više prilike dobiva i u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Linker
18. travanj 2024 09:10