Drago Sopta/CROPIX
SAVEZ PONOVO NA UDARU

UEFA pokrenula novi disciplinski postupak protiv HNS-a, ali i - IGRAČA!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. lipanj 2012. 22:48

Europska nogometna federacija (UEFA) ima najviše posla s hrvatskim navijačima, kada je u pitanju ponašanje na aktualnom Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Nakon što je pregledano i analizirano nedolično ponašanje hrvatskih navijača na utakmici protiv Italije, kada se zviždalo za vrijeme intoniranja talijanske himne, te se rasističko vrijeđalo Marija Balotellija i bacalo pirotehničke naprave na travnjak, na red je stigla utakmica protiv Španjolske.

Hrvatski nogometni savez je već upoznat s kaznom za ponašanje navijača na ogledu s Italijom, a uskoro će biti poznato i koliko će HNS platiti grijehe na utakmici sa Španjolskom. O tome će se odlučiti na zasjedanju 24. lipnja.

Inače, ispituje se novo bacanje pirotehničkih naprava na teren, te pokazivanje rasističkih transparenata i logoa. Zanimljivo, UEFA će ispitivati i ponašanje hrvatskih nogometaša na tom ogledu, na kojem su dobili šest žutih kartona.

Ovo je, inače, treći disciplinski postupak protiv Hrvatske na aktualnom Euru i nakon prve dvije novčane kazne sada se može očekivati još rigoroznija i drastičnija kazna.

Linker
19. svibanj 2024 15:52