Drago Sopta / CROPIX
BEZ OPROSTA

UEFA protiv HNS-a: Pokrenut disciplinski postupak zbog bengalki na utakmici s Irskom

Piše: HinaObjavljeno: 12. lipanj 2012. 16:31

UEFA je u utorak pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza jer su njeni navijači na utakmici protiv Irske u nedjelju palili baklje i bacali predmete na teren.

UEFA je dodala da će njeno disciplinsko tijelo ispitati slučaj u petak, a Hrvatski nogometni savez bi zbog toga mogao dobiti novčanu kaznu prema postojećem pravilniku UEFA-e.

Dvije baklje su zapaljene na tribini na kojoj su bili hrvatski navijači kada je hrvatski napadač Mario Mandžukić zabio prvi gol u trećoj minuti, a još četiri nakon pogotka Nikice Jelavića u 43. minuti. Također je zapaljena još jedna baklja nakon trećeg pogotka za Hrvatsku, postignutog u 48. minuti.

KAZNE I ZA UTRČAVANJE I TUČNJAVU

Dvojica Hrvata su utrčala na teren za vrijeme utakmice i moraju platiti kaznu u iznosu od 2.000 zlota (463 eura) svaki te su dobili zabranu ulaska na stadion u Poznanju u trajanju od tri godine, izjavila je glasnogovornica suda Agnieszka Weichert-Urban.

Jedan od te dvojice je dotrčao i poljubio hrvatskog izbornika Slavena Bilića.

Druga dva hrvatska navijača moraju platiti istu kaznu zbog sudjelovanja u tučnjavi u Starom gradu dok će peti platiti kaznu u visini od 1.000 zlota (231 euro) jer je razbio stakla na parkiranom automobilu.

Linker
19. svibanj 2024 19:15