CROPIX
IZNIMNO CIJENI VATRENE

UKRAJINAC U HRVATSKOJ BEZ ULJEPŠAVANJA POSLAO PORUKU VATRENIMA 'Nejasno mi je što vam se dogodilo. Sada vas u Kijevu čeka pakao'

UKRAJINAC U HRVATSKOJ Dmitro Lopa, jedan od najbolji nogometaša Osijeka o teškom izazovu koji čeka Vatrene u Kijevu.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 09. listopad 2017. 17:12

Drugu je godinu Dmitro Lopa u Osijeku. Ukrajinac koji je u osječki Gradski vrt stigao iz mađarskog Puskasa s posebnim zanimanjem prati rasplet kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju.

Dakako, emocije ga okupiraju uz Ukrajinu, ali iznimno poštuje i cijeni vrijednosti hrvatskog nogometa i Vatrenih.

Oduševljen je igrama i rezutatima Ukrajine, a prije njenog sraza s Hrvatskom bez ustručavanja je progovorio o svojim očekivanjima.

- Otkako je Ševčenko preuzeo našu reprezentaciju puno je toga drugačije. Sada je Ukrajina jako dobra. Ima igru, nema napamet napucavanja lopte već se sve događa uz puno kombiniranja s kratkim dodavanjima. Za to su naši igrači sposobni i to jako dobro rade. U biti brzo i lako dolaze do protivničkog kaznenog prostora, a tada postaju iznimno opasni - kazao je Dmitro Lopa.

Hrvate čekaju Ukrajinci u naletu, razigrani, rezultatski uspješni u igri moćni. Od kuda Subašiću i društvu prijete najveće opasnosti?

- Od Ševčenka, od našeg izbornika koji ima veliku igračku karizmu i ugled. No, on je izvan igrališta, ali će sigurno pripremiti igru i taktiku koju će momčad dosljedno sprovoditi. Od onih na igralištu najbolji su Jarmolenko i Konopljanka koji igraju odlično i u reprezentaciji i u svojim klubovima Borussiji Dortmund i Schalkeu. Osim njih ovaj puta će u momčadi biti i Brazilac s ukrajinskom putovnicom, dakle i državljanstvom, Marlos. Zavrijedio je poziv u reprezentaciju odličnim igrama u Šahtaru. Ta trojica igrača će vam sigurno napraviti velike probleme, mogu oni to u stvari učiniti baš svakom - naglasio je Lopa.

Izbornik Ševčenko je legenda ne samo ukrajinskog nogometa. Doista je sve posložio na pravi način i pokrenuo reprezentaciju Ukrajine na način da je stekao simpatije baš svih.

Senj, 200917. 
Stadion pod Nehajem. 
Utakmica 1/16 finala kupa, NK Nehaj - NK Osijek. 
Na fotografiji: Dmytro Lopa.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

- I ne samo simpatije već i podršku, od našeg nogometnog saveza do igrača i navijača. Svi su uvjereni da će Ukrajinu odvesti u Rusiju - veli Lopa.

Hrvatska je zapela, svoj odlazak na SP ozbiljno iskompromitirala i dovela pod veliki upitnik. Njoj je gostovanje u Ukrajini biti ili ne biti.

- Tako je ispalo sada poslije svega. Ima Hrvatske vrhunske igrače. Dobro poznam njenu situaciju. Modrić je top klasa, to je činjenica, ali tu su i Mandžukić, Rakitić, Perišić, Vida, da ne nabrajam dalje.

Kaže Lopa da mu je nejasno što se dogodilo s Vatrenina...

- Ne znam zašto Hrvatska ne igra na očekivanoj razini i kako se dovela u ovako tešku situaciju. Doživjela je poraze na Islandu i u Turskoj, sada je pak napravila ozbiljan kiks u domaćem ogledu s Finskom, a tome se stvarno nisam nadao. Neće joj biti lako u Kijevu gdje će uvjeren sam biti paklena atmosfera, pun stadion i Ukrajina, protivnik u pozitivnom ozračju koje Hrvatska više nema. Do vaše utakmice s Finskom mislio sam da su izgledi u igri s Ukrajinom 50:50. Čini mi se, nije više tako. Ukrajina je favorit, a što se mene tiče volio bih da u Rusiju na SP odu i naša i vaša reprezentacija - zaključio je Osijekov Ukrajinac.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 01:58