Tom Dubravec/ CROPIX
PREGOVORI U TIJEKU

ULTIMATUM SREBRNOG VATRENOG: 'PUSTITE ME U HAJDUK!' Bio bi najveće pojačanje za Splićane, a sada pritišće klub i ima rješenje za veliki problem

FILIP BRADARIĆ Hrvatski reprezentativac odlučio je o nastavku karijere, samo još čeka odluku Cagliarija
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 13:18

Filip Bradarić odabrao je povratak u Hajduk, a hoće li opet zaigrati u dresu splitskog kluba, najviše ovisi o Cagliariju. Hrvatski reprezentativac, nositelj srebrne medalje sa SP-a u Rusiji, imao je turbulentno ljeto, koje bi lako moglo završiti dolaskom kući. Splićanin je dobio konkretne ponude za transfer od Seville i PAOK-a. Posebno su zagrizli Grci, koji su ga htjeli vidjeti u svojoj ekipi već u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Cagliari ga tada nije htio pustiti iako je PAOK i pojačao ponudu. Predsjednik kluba sa Sardinije na press-konferenciji kazao je da Bradarić nije na prodaju jer im je neophodan. No nakon toga su uspjeli dovesti dva pojačanja u veznom redu, Urugvajca Nahitana Nandeza i Belgijanca Radju Nainggolana, a Bradarić je zbog problema s mišićem zadnje lože propustio dio priprema i situacija se promijenila - u Cagliariju više nije u prvom planu i pao je dogovor da ga pošalju na posudbu.

Premda na stolu ima nekoliko opcija, Bradarić je vodstvu talijanskog kluba jasno rekao da je Hajduk njegov izbor, da se želi vratiti na Poljud. Problem je njegova plaća, koja je za splitski klub previsoka. Iako su Bijeli ovog ljeta uložili ozbiljan novac u pojačanja, Bradarićeva primanja u Cagliariju prevelik su im zalogaj. Hrvatski je reprezentativac Cagliariju predložio da Talijani i Hajduk podijele troškove njegove plaće za jednogodišnju posudbu, da dio toga ostane na teret kluba sa Sardinije, a dio preuzmu Bijeli. Cagliari i Hajduk su u kontaktu, a ishod će se znati ubrzo.

Rovinj, 270518.
Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rovinju. Na stadionu Valbruna trenirati ce svaki dan dva puta sve do odlaska na utakmicu s Brazilom u Liverpoolu.
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Status kod Dalića

Bradarić se nada da će mu Cagliari izaći na ruku. Napravili su mu štetu što ga nisu pustili u PAOK; dogovore li se s Hajdukom, to bi kompenzirali.

Filip Bradarić igrački je rastao u Hajduku, a 2015. godine je, kao još nekoliko igrača s Poljuda, prihvatio poziv Damira Miškovića i Rijeke. Na Rujevici je bio kapetan momčadi koja je 2017. osvojila dvostruku krunu, a posebno je u povijesti zapisan Rijekin naslov prvaka države.

Još je godinu ostao na Kvarneru. Prošlog ljeta imao je nekoliko ponuda, odabrao je Cagliari, u kojem je odigrao sezonu, u kojoj je bilo svega - od vrlo dobrih nastupa do perioda kad je sjedio na klupi. Što je uvelike ovisilo o trenerovim izborima i situaciji u kojoj se momčad nalazila, jer tek pred kraj sezone osigurala se od opasnosti ispadanja iz najvišeg ranga.

Bradarić sada vidi Hajduk kao najbolji odabir za nastavak karijere. Ima 27 godina i zapaženim igrama mogao bi poboljšati status u reprezentaciji. Izbornik Zlatko Dalić redovno ga je zvao, sve do popisa koji je objavio u ponedjeljak 19. kolovoza za susrete sa Slovačkom i Azerbajdžanom, na kojem Bradarića nema, što ne čudi budući da još uvijek vuče problem sa zadnjom ložom. Ne radi se o težoj ozljedi i realno je pretpostaviti da će uskoro biti spreman za najveće napore. Bradarić bi za Hajduk bio golemo pojačanje.

Priča o povratcima

U kuloarima oko Poljuda nastala je priča da bi Hajduk želio vratiti i Nikolu Kalinića i Ivana Strinića pa da njih trojica budu aduti da na Poljud ponovno dođe trofej prvaka, koji su Bijeli zadnji put osvojili 2005. godine. Premda se o tome govori barem tjedan dana, Kalinić je ipak daleko od Hajduka i, prema dostupnim informacijama, od toga neće biti ništa. Iako odlazi iz Atletica i premda još nije riješio kamo će, na stolu ima ponude jakih talijanskih klubova, pa je najizglednije da će nastaviti na Apeninima. Kalinić kao hajdukovac u srcu možda nekad odjene bijeli dres, no očito će za to trebati pričekati neki drugi trenutak. Premda se njegova definitivna odluka kamo će još čeka. Hajduk do sada nije zvao Ivana Strinića; istina, budući da je lijevi branič koji se razišao s Milanom sada slobodan, tu opciju ne treba dokraja isključiti. Ipak, oni koji u Splitu snivaju o povratku reprezentativaca na Poljud najviše šanse imaju da će ugledati Filipa Bradarića, jer on je već prelomio da mu je prvi izbor ponovo se naći u dresu svog najdražeg kluba. Međutim, to prije svega ovisi o tome hoće li se Cagliari i Hajduk dogovoriti oko podjele troškova.

Igrači s nastupima za hrvatsku reprezentaciju u vrijeme dok su igrali za Hajduk:

35 - Pletikosa

20 - Kranjčar

11 - Štimac

8 - Asanović

7 - Gabrić, Miše, Rapaić, Srna, Strinić, I. Tudor

6 - L. Kalinić, Leko, Neretljak, Pralija, Šerić

4 - Bilić, Erceg

3 - Đolonga, N. Kalinić, Subašić, F. Tudor, Vučko

2 - Andrić, Bošnjak, Bule, Buljat, Dražić, Mornar, Nižić, Računica, Sablić

1 - F. Andrijašević, S. Andrijašević, Bartulović, Baturina, Bulat, Butorović, Carević, Čelić, Jarni, Jeličić, Juranović, Maloča, Miladin, Milović, Peršon, Radošević, Sharbini, Slavica, Vejić, Vlašić, Vukušić, Vulić, Živković

Linker
23. travanj 2024 08:26