REUTERS/Anton Vaganov
PRVI PUT U POVIJESTI

UMRLA I ZADNJA NADA! U BOSNU I HERCEGOVINU UOČI SPEKTAKLA STIGLA TUŽNA VIJEST Autsajder ispisao povijest i zatvorio vrata Prosinečkom i društvu!

Prvi put u povijesti finska nogometna reprezentacija nastupit će na nekom velikom natjecanju, nakon što je izvadila vizu za Europsko prvenstvo 2020. godine. Bosna i Hercegovina ostala je i bez teoretskih šansi pre večerašnju utakmicu s Italijom.
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 15. studeni 2019. 21:02

Nitko ozbiljan nije ni pomišljao da bi se Bosna i Hercegovina mogla plasirati na Euro kroz kvalifikacije nakon poraza u Grčkoj, ali je uoči pretposljednjeg kola postojala još uvijek teoretska šansa.

Do večeras. Finskoj je bio dovoljan samo bod protiv potpunog autsajdera Lihtenštajna, no Teemu Pukki i društvo uzeli su sva tri, pobijedivši 3:0 i osigurali drugo mjesto, kolo prije kraja u skupini J.

Finska je povela dovoljno rano, preko Jassea Tuominena u 21. minuti, a onda je u 64. Pukki otklonio sve dvojbe, ako ih je i nilo, pogotkom iz jedanaesterca.

Finska je tako prvi put u svojoj povijesti otišla na jedno veliko natjecanje, te u biti napravila veliko iznenađenje jer se uoči kvalifikacije pretpostavljalo da će se Grčka i BiH boriti za to drugo mjesto, budući da su za prvo favoriti bili Talijani.

No, Finska je bila konstantnija i od Grčke i od BiH, osvojila je svih 12 bodova u ogledima s autsajderima skupine, Armenijom i Lihtenštajnom, a domaće pobjede nad Grčkom i BiH donijele su joj na koncu drugo mjesto.

Linker
18. svibanj 2024 07:43