Bongarts/Getty Images
POSLJEDNJI POZDRAV

UMRO JE LEGENDARNI 'TATA', SVIJET SE OPRAŠTA OD NOGOMETNOG VELIKANA Najtužniju poruku bivšem svjetskog prvaku poslao i veliki Diego Maradona

Piše: sportskeNovosti AdministratorObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 20:17

Iz Argentine dolazi vijest o smrti nekadašnjeg imiljenog stopera tamošnje nogometne reprezentacije. Umro je Jose Luis Brown, i to u 63. godini, a ostat će upamćen kao jedan od sudionika Svjetskog prvenstva 1986. godine. Na Mundijalu u Meksiku Brown je s Gaučosima stigao do zasad zadnjeg osvojenog naslova prvaka za tu zemlju.

Maradonina generacija je u velikom finalu s 3:2 nadvisila Zapadnu Njemačku, a upravo je Brown koji je nosio nadimak "Tata" postigao prvi pogodak na toj utakmici.

Zanimljivo, Brown se uopće nije trebao nalaziti među argentinskim prvotimcima za SP 1986. godine, ali ga je tadašnji izbornik Carlos Billardo odlučio prometnuti u udarni kadar na mjesto Daniela Passarelle.

Od njega se na Instagramu oprostio i predvodnik te generacije, ponajbolji nogometaš svih vremena, Diego Armando Maradona.

"Još uvijek ne mogu vjerovati. Bio si jak kao bik. Toliko ćeš mi nedostajati, jako mi je žao, brate. Mi koji smo uživali u tvom prijateljstvu, nikada te nećemo zaboraviti. Dao si gol u finalu, igrao sa slomljenim ramenom i znao si koliko je teška 'Zlatna boginja", napisao je Maradona na Instagramu.

Linker
24. travanj 2024 02:04