Foto: Damir Krajac / CROPIX
POŽELJAN NA NEKOLIKO LOKACIJA

UŠAO JE U SEZONU KAO SIGURAN STARTER, A SADA JE NA IZLAZNIM VRATIMA POLJUDA Evo gdje bi donedavni stožerni igrač Hajduka mogao nastaviti karijeru

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. srpanj 2019. 11:16

Kao što se zna, Borja Lopez rado bi se vratio u Sporting Gijon budući da je u Poljudu pao u hijerarhiji Hajdukovih stopera, a isto bi se moglo reći i za krilnoga napadača Adama Gyurcsa.

Njih dvojica nisu putovali u Varaždin, a to je očigledno znak da se nešto ‘kuha’ te da bi ih Hajduk radio prodao jer trener Damir Burić na njihovim mjestima vidi druge igrače. Umjesto Gyurcsa je u Varaždinu zaigrao mladi Ivan Dolček te bio najbolji na terenu postigavši i gol. Mađar Gyurcso će stoga vjerojatno morati potražiti drugu sredinu, a Hajduk se nada da će postići odgovarajuću cijenu.

Prema dostupnim informacijama, Gyurcso je poželjan na nekoliko lokacija, odnosno ima klubova koji su ga pratili. Za njega su zainteresirana dva kluba iz Turske te jedan iz Rusije koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. Sada je na Hajduku da se s tim klubovima dogovori kako bi na kraju sve tri strane u poslu bile zadovoljne.

Inače, Gyurcso je u Hajduk stigao pretprošle zime najprije na posudbu dok je trener bio Željko Kopić, a Bijeli su ga na kraju te sezone otkupili od poljskoga Pogona u koji je potom otišao veznjak Zvonimir Kožulj. Prema podacima s Transfermarkta, Hajduk je Pogonu platio 450 tisuća eura za otkup ugovora koji sada Gyurcsu traje još do ljeta 2021. godine, premda se u vrijeme tog posla pisalo da je ta cifra i nešto manja. Gyurcso (28) odigrao je za Hajduk 55 utakmica u kojima je zabio 12 golova te upisao 14 asistencija.

Linker
30. travanj 2024 19:58