Damir Krajac/CROPIX / Damir Krajac/CROPIX
ČUVAR MREŽE

UTAKMICA PROTIV ANDERLECHTA TREBALA MU JE BITI NAGRADA, A ONDA SE DOGODIO PEH Evo zašto je jedan od junaka otpao za utakmicu protiv Belgijanaca

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. prosinac 2018. 14:43

Nenad Bjelica pazi na svaki detalj, a način na koji je homogenizirao svlačionicu i u njoj dobio tridesetak zadovoljnih igrača - iako je nemoguće da svaki od njih bude zadovoljan minutažom - njegovo je dosadašnje remek-djelo. A Danijel Zagorac jedan je od najboljih primjera tog zajedništva i odnosa u kabini. Iskusni vratar stao je na gol na početku sezone dok se Livaković odmarao od ruskih dojmova i bio je fantastičan; ne samo da Dinamu nije odnio nego mu je puno toga i donio.

Međutim, prihvatio je bez gunđanja hijerarhiju, povratkom Livakovića u klupski ritam prepustio mu je mjesto, bio mu velika podrška, a nikakvo nezadovoljstvo od njega ne možete čuti - pomirio se s time da će braniti u Kupu i ponekad u prvenstvu.

Dobivanje premije

Nenad Bjelica odlučio mu je to sve vratiti u utakmici protiv Anderlechta, dati i njemu da osjeti slavljeničku maksimirsku atmosferu, da navijači pozdrave njega i, konačno, da i on zaradi dodatnu premiju u slučaju Dinamove pobjede. Zagorac je, iako u sjeni, jedan od stupova te sjajne Dinamove priče, branio je u svih šest utakmica u pretkolima Lige prvaka i trener ga je želio nagraditi barem jednom utakmicom u skupini. Međutim, kako je i čitava Zagorčeva karijera prepuna nepredvidljivosti, tako se i dan uoči utakmice dogodilo nešto nepredvidivo.

Zagreb, 240818.
Maksimir.
Razgovor s Danijelom Zagorcem, golman Dinama.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Na zadnjem treningu u srijedu, kad mu je Bjelica već kazao da će braniti, Zagorac se - ozlijedio. Zagiju (tako ga zovu suigrači) Nikola Moro nehotično je pao na koljeno, bol je bila jaka, a strah od ozbiljne ozljede još jači. I kud baš Moro, momak koji se tek oporavio od teške ozljede koljena? Tako to, valjda, mora biti. Dinamova liječnička služba odmah je reagirala, odradila preliminarne preglede i, srećom, prva dijagnoza kaže da ozljeda nije tako ozbiljna. Odnosno, nije pukao križni ligament, što bi bila uistinu velika nesreća za vratara Zagorčevih godina.

Teško za Hajduk

Izgleda da je riječ o istegnuću, bude li trebalo, Zagorac će ići na dodatne preglede, ali čini se da je ipak imao sreću u nesreći. Peh, no ipak može odahnuti. Naravno, teško je da će biti spreman za derbi s Hajdukom da u njemu “nadoknadi” Anderlecht, ali glavno je da stanka ne bi trebala biti dulja, jasno, ako mogući dodatni pregledi ne otkriju neki veći problem.

Linker
05. svibanj 2024 17:32