CROPIX
U LOVU NA POBJEDU

Utakmica sezone za Dinamo: Sigali definitivno otpao za Olympiacos, Marko Rog blizu prvih 11

Svako forsiranje nedovoljno spremnog Sigalija moglo bi izbaciti iz stroja na dulje vrijeme
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 19. listopad 2015. 10:11

Dva dana uoči dolaska Olympiakosa na Maksimir čini se da je Zoran Mamić definitivno prekrižio Leonarda Sigalija iz svih kombinacija. Oporavak ozlijeđenog braniča ide dobrim putem, ali još uvijek to nije dovoljno za utakmicu na takvoj razini. Iako, južnoamerički temperament je ponovno bio na kušnji.

Naime, Sigali bi htio igrati utakmicu pod svaku cijenu, ali je stručni stožer iskusno procijenio da i nakon Olympiacosa ima posla. Svako forsiranje nedovoljno spremnog Sigalija moglo bi izbaciti iz stroja na dulje vrijeme. A to je ipak luksuz koji si Dinamo ne može dozvoliti…

Faktor iskustva

U nedjelju je Zoran Mamić još uvijek vagao oko zamjene. Logika sugerira Filipa Benkovića koji je istrčao protiv Bayerna, ali je tamo pao pod teretom impresije protivnikom i tribinama. Jednostavno, mladić plaća cijenu odrastanja, a kako ni protiv Zagreba nije bio na prihvatljivoj razini, nekako sumnjamo da će u Mamić mlađi preuzeti rizik i gurnuti ga u vatru.

Kako nema niti ozlijeđenog Schildenfelda, sve je izvjesnije da će u tandemu s Taravelom istrčati Gonçalo. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog iskustva…

Posljedično, ta odluka otvorila bi mjesto u sredini jer je Gonçalo figurirao kao sigurna zamjena za suspendiranog Ademija. I tu se rješenje krije u Marku Rogu.

Ljetno pojačanje Dinama bio je debelo u kombinacijama da istrči protiv Arsenala. Mamić ga je tada pripremao na zadatak da igra ‘flastera’ na Santiju Cazorli. Na koncu je odustao od te kombinacije, ali slična vizija sigurno mu se mota po glavi uoči Olympiakosa.

Proradili u završnici

Ovoga puta bi Rog preuzeo ulogu policajca nad Fortounisom, najboljim igračem prvaka Grčke u dosadašnjem dijelu sezone.

Doduše, protiv AEK-a je Fortounis ušao u igru posljednjih desetak minuta što mu je bilo dovoljno da zabije dva gola. Zanimljivo, uvjeravaju nas grčki kolege, trener Silva ga nije ni htio koristiti u derbiju. Priliku je dobio Argentinac Dominquez koji se vraća nakon ozljede, a koju je u subotu ponovno obnovio.

Protiv AEK-a je Olympiacos nastavio pobjedničku seriju u nacionalnom prvenstvu.Sedma pobjeda u isto toliko odigranih kola... Rezultat 4-0 sugerira ogromnu nadmoć na stadionu u Pireju, ali očevici tvrde kako nije bilo baš tako.

Olympiacos je tri pogotka zabio posljednjih dvadesetak minuta kada se AEK otvorio shvativši kako nema što za izgubiti. No, činjenica je da u Zagreb dolaze na krilima samopouzdanja. Za skidanje pritiska s momčadi pobrinuo se trener Marco Silva.

Predsjednik želi tri boda

- Ne mislim da je utakmica protiv Dinama krucijalna za naše planove. To će biti ona koja će direktno odlučivati o plasmanu dalje.

Uvjeren sam kako ishod dvoboja u Zagrebu neće odrediti naše planove u Ligi prvaka - jasan je bio Silva, a oduševljenje pobjedom nad AEK-om uoči odlaska u Hrvatsku ne krije predsjednik Olympiacosa Vangelis Marinakis koji je navijačima obratio priopćenjem u kojem, među ostalim, tvrdi kako očekuje da se iz Zagreba vrate s tri boda.

- Mislim da je ovo tek početak. Kod naših igrača ima dovoljno prostora i unutarnjih rezervi za napredak i još bolju igru.

U utorak je važna utakmica Lige prvaka nakon koje očekujem da se vrate u Pirej s bodovima - bio je jasan Marinakis

Linker
17. svibanj 2024 15:12