Nikola Vilić / CROPIX
POJAČANJE U NAPADU

Uzbekistanac Abduholikov prošao provjeru Igora Tudora i ostaje u Splitu

Tudor je dobio napadača koji podiže razinu igre u prednjoj liniji i pojačava konkurenciju.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. veljača 2014. 08:42

Temurhuju Abduholikova ipak ćemo zapamtiti na Poljudu. Premda nema službene izjave, jasno je da je Abduholikov prošao provjeru na Poljudu i bit će u momčadi Hajduka za proljeće. Dapače, nakon tri odrađena treninga i odigrane test utakmice s Dinamom Tbilisi u Hajduku ima spreman dres. Iz Uzbekistana je donio nadimak Tima, lokalno ga zbog imena zovu i Kecbaja, ali na dresu će biti puno prezime i to ispisano u europskom “originalu” - Abdukholikov.

Napadač Pahtakora u subotu je otputovao kući u Taškent i njegov povratak očekuje se početkom tjedna. Najvjerojatnije u utorak, jer Abduholikov mora napraviti vizu, urediti još neke domaće poslove i vraća se u Hajduk na potpis ugovora. Prva utakmica HNL-a za koju bi trebao konkurirati jest susret s HD-om na Poljudu 15. veljače. Takav je plan.

Kako je Abduholikov prošao probu, kako je isplivao na površinu poslije toliko igrača koji se nisu snašli na provjerama u Hajduku? Prvi je dan bio loš, čak štoviše, grozan. U šuterskom treningu lijevom je prebacivao ogradu, nije mogao ni zapucati u okvir vratiju. Ali, kako je polako prevladavao vremensku razliku, tako je Uzbek dolazio sebi. I pokazivao sve bolja i bolja izdanja. Na utakmici s Dinamom dobio je ulogu središnjeg napadača i to je njegovo najbolje mjesto. Visok je 187 centimetara, ali ima jako dobru kontrolu lopte. Ide okomito prema golu, bolje puca s desnom, ali bitno je da je opasan napadač. Igrač koji traži loptu u noge, otvara i prostor, a ima i suradnju.

Neka ipak nitko ne pomisli da je Abduholikov igrač koji sam rješava utakmice, jer unatoč dobro obavljenom poslu u napadu, ono što zasada nije pokazao jest golgeterski dio priče. Ali, jedno je sigurno, Hajduku može pomoći, to nije sporno. S obzirom da je u tri dana pokazao dva potpuno oprečna lica, vjeruje se da još može bitno napredovati u bijelom dresu. U svakom slučaju, Tudor je dobio napadača koji, po onome što je pokazao u test dvoboju sa gruzijskim prvakom, podiže razinu igre u prednjoj liniji i pojačava konkurenciju.

Linker
19. svibanj 2024 16:45