REUTERS/Lucy Nicholson
SUĐENJE POD POVEĆALOM

UZBEKISTANAC OPRAVDAO VISOKI REJTING, ALI... Odradio je odličan posao osim jednog detalja zbog kojeg je čitava Hrvatska dobila slom živaca

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. lipanj 2018. 17:12

Velika igra Hrvatske u prvom planu, sudac uglavnom u drugom, sporednom. Za nogomet najljepša konstatacija. Uživali smo u pobjedi hrvatskih velemajstora, a Ravšan Irmatov sa zviždaljkom u ustima bio je na visini zadatka.

Može se raspravljati o detaljima (žuti ili crveni Otamendiju), ali mora se reći, imao je zahtjevnu utakmicu za suđenje. Nervoznu, punu prekršaja, ponekad i na rubu isključenja. Opravdano je dodijelio sedam žutih kartona što jasno govori kakva je utakmica bila u Nižnom Novgorodu. Ali, na početku SP-a imamo sreće s arbitrima. Nema ozbiljnih zamjerki, jer Irmatov je poput Brazilca Riccija u našem dvoboju s Nigerijcima bio sudac za pohvalu.

Kada se pogleda sudačka karijera Ravšana Irmatova, 40-godišnjeg Uzbeka, onda je jasno zašto mu u FIFA-i pružaju golemo povjerenje. Irmatovu je Rusija treće svjetsko prvenstvo, a susret Hrvatske i Argentine prva utakmica na ovogodišnjoj svjetskoj smotri.

screenshoot goalsarena

OVDJE POLGEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE ARGENTINA - HRVATSKA

Utakmica Vatrenih i Gauča nije bio tako lagani dvoboj kako bi se po konačnom rezultatu pomislilo, ali od starta je Irmatov "gurao" u regularne okvire. Uzbek je prvi žuti karton dodijelio Anti Rebiću, potom je požutio i Mercado, zatim Mandžukić i Vrsaljko

Nervoza je rasla kako se utakmica bližila kraju, a posebno nakon drugog pogotka Hrvatske. Provukao se u tim trenucima bezobrazni Otamendi sa žutim kartonom za iznimno nesportsko ponašanje, ali to je ipak detalj koji nije utjecao na rezultat. Može se pisati kao zamjerka arbitru, može se o tome detalju debatirati, ali tko će pamtiti reakciju Otamendija nakon golova Rebića, Modrića i Rakitića. Zato nema spora, Irmatov je opravdao visoki rejting.

---------------------------------------------------------------

DVA DETALJA

Žuti karton Rebiću

U 39. minuti javnu opomenu dobio je hrvatski napadač Rebić zbog grubog starta, zbog neugodnog gaženja po gležnju Mercada, što je Rebiću bio drugi prekršaj u roku od tri minute.

Žuti karton Otamendiju

U 85. minuti srušen je Rakitić nadomak kaznenog prostora Argentine, a Otamendi je loptom napucao Rakitića u glavu dok je hrvatski reprezentativac ležao na travi; sudac je kratku gužvu promptno riješio brzim žutim kartonom.

---------------------------------------------------------------

Linker
07. svibanj 2024 02:09