Bundesliga Collection via Getty
'OVO ĆE BITI MOJA SEZONA'

VALJDA SU SADA SHVATILI KOGA DRŽE NA KLUPI! NOVA ZVIJEZDA VATRENIH NAKON LUDE UTAKMICE I 13-MINUTNOG SHOWA DIŽE GLAS: 'Ovo je moj odgovor svima'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 21:38

Izbornik Zlatko Dalić mogao je nakon ovog vikenda razvući širok osmijeh. Njegovi reprezentativci su parali mreže u raznim ligama. Josip Brekalo je pogodio protiv Herthe, Borna Barišić je zabio St. Mirrenu, a Nikola Vlašić Ahmatu. Dobra je to najava pred sljedeću reprezentativnu akciju.

Odlično došli

Impresivan je bio Josip Brekalo! Ušao je u igru trinaest minuta prije kraja, a uspio je postići pogodak i asistirati! Njegov ulazak definitivno je ‘riješio’ Herthu u Berlinu, zahvaljujući njemu Wolfsburg je osigurao trijumf od 3:0, drugi zaredom u Bundesligi nakon što je na startu pobijeđen Köln (2:1). Kad netko u tako malo minuta napravi toliko puno, onda je jasno da je junak utakmice. U dva kola Bundeslige hrvatski reprezentativac odigrao nešto više od dvadeset minuta, službeno je protiv Kölna igrao 8 minuta, a protiv Herthe 13 minuta. Naravno, bila je tu i koja minuta sudačkog dodataka. Odigrao je i 55 minuta u Kupu protiv Haleschera, kada je također postigao pogodak. Brekalo ulazi u igru i - zabija! Međutim, nije dio udarne postave Wolfsburga, do pogodaka dolazi na teži način, ulascima s klupe.

"Super je sve ispalo u Berlinu, zadovoljan sam. Baš su mi taj pogodak i asistencija odlično došli. Jer očekivao sam da ću ove sezone imati malo veću ulogu, te da ću na startu sezone biti u udarnoj postavi. Odradio sam jako dobre pripreme, sve utakmice u kojima sam ušao s klupe odlično sam odradio. Da, očekivao sam da ću malo više igrati", kazao nam je u uvodu hrvatski reprezentativac.

Najbolji odgovor

Da vas podsjetimo, Brekalo je imao zanimljivih ponuda, ali je odlučio ostati u Wolfsburgu jer je mislio da će biti dio udarne postave i imati adekvatnu minutažu.

"Mislim da su moji pogoci i asistencija najbolji odgovor svima! Kad god uđem s klupe napravim dobre stvari, dobro odigram. Što pak znači da imam veće šanse da igram od starta. Sad sam baš zadovoljan kako sam reagirao na kompletnu ovu situaciju kada ulazim s klupe. Nije mi bilo lako, jer ponavljam, očekivao sam da ću više igrati. No, ukupno sam zadovoljan s kompletnom slikom u klubu, napredujemo kao momčad, a ja isto tako napredujem u sustavu igre koji nam svima odgovara. To je ono što me veseli."

Čekanje šanse

A tko su mu konkurenti za poziciju na lijevom krilu? Tko je to bio ispred njega na startu sezone?

"Jedan je Joao Victor koji je došao iz Austrije, otkud je i naš trener Oliver Glasner. On je igrač koji dobro poznaje sustav igre našeg trenera, jer ga je ovaj u svom bivšem klubu LASK-u trenirao tri godine. Tako da je dobio prednost u odnosu na mene. Drugi je pak Felix Klaus, koji je prvi dio prošle sezone bio ozlijeđen, nešto je pred kraj drugog dijela sezone igrao. Dobro je odradio pripreme, te je također dobio prednost. Međutim, ja sam također izvrsno trenirao, pokazao sam se u pravom svjetlu treneru, te sam čekao svoju šansu. Tako je to u nogometu, nekad nisi u prvom planu, ali držim da sam s ovim utakmicma u kojima sam ulazio s klupe i s malom minutažom pokazao u kakvoj sam formi, te da ću ubuduće dobivati veću šansu. Možda čak u sljedećoj utakmici protiv Paderborna startam od prve minute. Točnije, nadam se da hoću! S ovakvim igrama koje sam pokazao svaki put kad sam ušao, poslao sam poruku da trener može računati na mene u prvih jedanaest."

Nego, Wolfsburg je sjajno startao u Bundesligi, dvije utakmice, dvije pobjede...

"Mi smo odradili super pripreme. Neporaženi smo od dana kad nas je preuzeo Oliver Glasner, u deset utakmica, onih na pripremama, ne na startu sezone. Dobro funkcioniramo kao momčad. Naravno, ima tu još dosta za raditi kako bi se ideja trenera maksimalno realizirala na travnjaku. Što se mene tiče, jako se dobro osjećam. Iskreno, držim da će ovo biti moja sezona! Sad će sve super krenuti."

Trebalo i ranije

Rastu li ambicije kluba s obzirom na tako dobar start?

"Sigurno da rastu. Mi smo se izravno plasirali u skupinu Europske lige, sad čekamo ždrijeb. Imamo velikih želja za ovu sezonu. Zato sam i odlučio ostati u Wolfsburgu. Znao sam da ćemo imati mnogo utakmica jer igramo Europsku ligu, te da će sezona biti odlična."

Borna Barišić je, pak, sjajno pogodio iz slobodnog udarca s 25 metara. Bio mu je to prvijenac za Rangers za 1:0 pobjedu nad St. Mirrenom..

"Ha da, ovo mi je prvi pogodak kad mi već nisu priznali onaj koji sam zabio prije mjesec i pol dana. Zašto mi ga nisu priznali? Ne znam, bila je lopta pola metra u golu, vratar ju je odbio, a onda ju je moj suigrač s pola metra zabio u mežu. Onda je njemu pripisan taj pogodak, ne znam zašto nije meni kad se sve vidjelo na snimci. Isto sam pogodio iz slobodnog udarca. Ali dobro, sad sam i službeno ubilježio prvi pogodak. Sad mi je srce na mjestu, dobar je osjećaj."

Barišić je igrao dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsku ligu, protiv St. Joseph’sa u prvom kolu kvalifikacija svih 90 minuta, te u 2. kolu protiv Niederkorna 45 minuta. U prvenstvu je igrao protiv Kilmarnocka, te protiv St. Mirrena. Je li zadovoljan?

"Jest, dobro je sve... Imamo puno utakmica, svaka tri-četiri dana, igramo Europu. Sad su pred nama dvije iznimno važne utakmice. Igramo u play-offu za Europsku ligu uzvratnu utakmicu protiv Legije za ulazak u skupinu, a u nedjelju je Old Firm, prvi derbi s Celticom na Ibroxu. Cilj nam je ove sezone osvojiti prvenstvo, te ući u skupinu Europske lige", kaže.

Cilj je Europa

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, svaka je jako bitna. U prvenstvu smo startali s tri pobjede, imamo devet bodova kao i Celtic. Pa će biti jako, jako zanimljivo u derbiju. No, prije toga u četvrtak moramo preko Legije, prva utakmica je završila 0:0, nadamo se uspjehu. Vjerujem da možemo pobijediti, imamo tu kvalitetu. Prva utakmica bila je jako tvrda, bilo je prilika s obje strane, držim da će utakmica na našem travnjaku ipak ponuditi drugu sliku."

Europska liga mnogo bi značila Rangersu...

"Naravno, predivno je igrati europske utakmice, bio bi to lijep uspjeh."

Linker
06. svibanj 2024 07:00