Michael Regan / Getty Images
UOČI ARSENALA

VAPAJ SLAVNOG PEPA GUARDIOLE ZBOG KORONAVIRUSA 'Ništa nema smisla bez navijača, mi radimo svoj posao baš zbog njih'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2020. 17:33

Zbog straha od širenja koronavirusa nogometne utakmice diljem Europe odigravaju se pred praznim tribinama, a čini se da je i pitanje vremena kada će se takve mjere opreza poduzeti i u Premiershipu.

Uoči zaostale utakmice Premiershipa između Manchester Cityja i Arsenala koja se u srijedu igra na Etihadu oglasio se menadžer 'Građana' Pep Guardiola.

"Itekako smo svjesni situacije i svega što se događa. U Italiji je suspendirano natjecanje, a u Španjolskoj se igra iza zatvorenih vrata i mislim da će se to dogoditi i ovdje. U takvoj se situaciji postavlja pitanje: Vrijedi li igrati nogomet bez gledatelja? Mi svoj posao radimo zbog navijača, zbog ljudi. Ako oni ne mogu doći, onda sve nema smisla", rekao je Guardiola.

"Naravno da ćemo pratiti instrukcije kao i svi diljem svijeta, ali ja definitivno radije ne bih igrao nego igrao bez gledatelja. Mogu razumjeti utakmicu ili dvije bez publike, ali navijači su ti zbog kojih igramo i ako njih nema, onda sve nema smisla. Ne bih volio igrati utakmice Premiershipa ili Lige prvaka ili bilo kojeg natjecanja bez navijača. Ali slijedit ćemo upute vlade", dodao je Guardiolin trener.

Postoji dobra mogućnost i da će Manchester City uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Reala morati igrati bez gledatelja.

"Ako UEFA kaže da moramo igrati bez gledatelja, tada ćemo igrati. Zdravlje je ipak najvažnije", objasnio je Guardiola.

U srijedu će Guardiola sa suprotne strane imati Mikela Artetu, svog donedavnog pomoćnika.

"Veselim se tome. Rekao sam prije tri godine da sam uvjeren da će biti uspješan menadžer. On je donio odluku koja je za njega ispravna, a rekao bih da je već implementirao svoje ideje i da mu ide vrlo dobro. Arsenal će imati uspjeha s njim na klupi", zaključio je Guardiola.

Linker
04. svibanj 2024 08:29