Emilio Andreoli/Getty Images
USKORO RASPLET

VATRENI JE GLAVNA PRIČA NA OTOKU! TALIJANI GLATKO ODBILI 40 MILIJUNA ZA HRVATA Vrijeme curi za Engleze, hoće li pokušati aktivirati odštetnu klauzulu?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 01:31

Prijelazni rok u engleskoj Premier ligi završava u četvrtak i to će definirati brojne priče. Jedna je i ponuda Tottenhama za Marcela Brozovića. Naime, Spursi su Interu službeno predložili otkup ugovora za 40 milijuna eura, što je milanski klub - odbio. Tek kad se vidi hoće li otići do kraja s tom nakanom, moći će se komentirati koliko su u Londonu doista ozbiljno zagrizli za hrvatskog reprezentativnog veznjaka. Dojam je, i to poprilično jak, da ostaje u Interu, da tu promjena neće biti.

Brozović u ugovoru ima klauzulu da može otići ako plati Interu 50 milijuna eura. Između 40, koliko je službeno ponudio Tottenham, i 50 nije prevelika razlika. Ovog ljeta predsjednik Spursa Daniel Levy, za kojeg kažu da ima zmiju u džepu, i vrlo oprezno poseže za novčanikom, nije trošio novac na skupa pojačanja, a nakon Interove odbijenice nije bilo dodatne reakcije. Zasad nije. Inter se ne bi mogao obraniti da netko donese 50 milijuna, a Brozović želi otići.

Dvostruko više

Kada bi se to pitanje postavilo prije godinu-dvije, Marcelo Brozović bi sigurno htio u Premier ligu, no u međuvremenu je puno zadovoljniji u Interu. Istina, očekuje da mu stave na stol novi ugovor. Po aktualnom će za sezonu koja dolazi zaraditi tri milijuna eura, a neslužbeno se govori da bi mu Tottenham dao gotovo dvostruko više, između pet i šest milijuna. I od Intera očekuje sličnu brojku. Sada ili kroz koji mjesec.

Dok direktor Piero Ausilio, trener Luciano Spalletti i ostalo društvo iz Intera energiju troši na Luku Modrića, oko nekih njihovih igrača švrljaju im pojedini klubovi. Za Ivana Perišića ispostavili su tako cijenu od 70 milijuna eura i veće buke ovog ljeta nije bilo. Po Brozovićevim vrlo rijetkim javnim nastupima čini se da je i njemu glava posve u Serie A, da ovo nije trenutak za odlazak.

- Vratio sam se, spreman izaći na teren. Čeka nas epska sezona - objavio je Brozović po dolasku u Milano, gdje će do 10. kolovoza sređivati stan s bazenom nedaleko San Sira, a potom se priključiti treninzima momčadi. Kad i Perišić i Vrsaljko. I sva trojica bi bili najsretniji da im dođe i Modrić...

Soccer Football - World Cup - Croatia Training - Luzhniki Training Field, Moscow, Russia - July 14, 2018   Croatia's Luka Modric with Marcelo Brozovic during training   REUTERS/Damir Sagolj - RC14E5E3F3A0
REUTERS/Damir Sagolj

Brozović si je podigao rejting na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kao zadnji vezni stekao je nova iskustva i potvrde da to može igrati, tu ulogu dao mu je već Spalletti u klubu, nakon što su mu treneri dosta mijenjali pozicije. Pa i aktualni šef struke. I kod njega je bio prednji vezni, da bi u drugom dijelu protekle sezone postao stražnji.

Dolaskom Cristiana Ronalda u Serie A svima je ta liga postala zanimljvija, a Inter ima ambicije da pokuša “skinuti” dominaciju Juventusa. Iako mu neće biti lako osvojiti ni drugi mjesto. Nakon duže stanke imaju poziciju u Ligi prvaka, izravno u skupini, što je dodatni izazov za Brozovića i sve igrače.

Rasplet uskoro

Konačan rasplet njegova status znat će se brzo, no uoči posljednjih nekoliko dana trgovanja na Otoku čini se izglednijim da produži ugovor u Interu nego da ode u Tottenham. Opet, Levy ima riječ, ako ga zbilja želi, a Englezi nemaju problema s novcem, još to ima vremena realizirati. Ranijih godina Turopoljca su povezivali i s drugim engleskim klubovima, no nikad nije došlo do realizacije.

Tako je stigao do 101 utakmice u Serie A, u kojima je dao 13 golova i imao 18 asistencija. U prvoj HNL ima 119 nastupa, za koji mjesec prebacit će tu brojku na talijanskim travnjacima.

Linker
15. travanj 2024 03:46