Bruno Konjević / Cropix
VJERA U TALIJANE

Vatreni let prema sokolovima: 'Pobjeda je imperativ, već sutra ćemo biti na Euru!'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 12. listopad 2015. 13:53

Neki kolege novinari svoj će put do Malte tražiti danas, no Hrvatska je, pak, već jučer uspješno odletjela prema Malti, gdje sutra (20.45 sati) očekuje pobjedu u posljednjoj utakmici kvalifikacija.

- Pobjeda je imperativ i nema dileme da smo puno kvalitetnija reprezentacija. Na popodnevnom treningu ću vidjeti tko je spreman početi od 1. minute, ali znam da će umjesto Luke Modrića krenuti Milan Badelj - rekao je izbornik Ante Čačić prije puta u Zračnoj luci Zagreb.

Jedno će oko ipak neminovno pratiti i zbivanja u Rimu, gdje Norveška ne smije pobijediti Italiju da Vatreni u "sudačkoj nadoknadi" kvalifikacija dopsiju do drugog mjesta i direktnog plasmana na Euro.

- Gola činjenica je da je Italija puno kvalitetnija. Ja vjerujem da ćemo sutra biti u Francuskoj - kazao je izbornik Čačić, čije mišljenje dijeli i Danijel Subašić. - U prvoj međusobnoj smo Maltu dobili 2:0, ali bilo je teško. Sada neće biti niti Luke, ali mogli smo bez njega u dosta utakmica u reprezentaciji. Što se susreta u Rimu tiče, nadam se da će moj suigrač iz Monaca, Stephan El Shaarawy zabiti.

Badelj, kao i Pivarić vjeruju Talijanima, ali prvenstveno gledaju - sebe.

- Odradili smo pola posla. Treba krenuti ozbiljno od 1. minute uz maksimalno poštovanje prema protivniku, to je osnova svega - zaključio je Pivarić prije leta za Maltu, gdje će u poslijepodnevnim satima Hrvatska odraditi i posljednji trening uoči sutrašnje utakmice.

Linker
25. travanj 2024 09:58