Screenshot
UVJEREN U PROJEKT

VATRENI NA PREDSTAVLJANJU U SLAVNOM KLUBU OTKRIO POZADINU ODLUKE KOJU SU RIJETKI OČEKIVALI 'On je jedan od razloga zašto sam baš vas izabrao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2018. 21:52

Hrvatski vezni igrač i jedan od najboljih pojedinaca ovogodišnjeg Mundijala u Rusiji Milan Badelj na službenome predstavljanju otkrio je talijanskim medijima da je "napadački nogomet" koji prakticira Lazio jedan od glavnih razloga zašto je izabrao taj klub. Uvjeren je da može igrati uz bok veznjaku Lazija Lucasu Leivi i da će se izvrsno nadopunjavati.

Badelj je napustio Fiorentinu kao slobodan igrač nakon što mu je ugovor istekao krajem lipnja, a ovoga tjedna službeno je potpisao za Biancoceleste.

"Bio sam uvjeren u ovaj projekt", izjavio je za medije na svojem predstavljanju. "Shvatio sam da je Lazio ozbiljan klub sa željom i sposobnošću postizanja važnih ciljeva u Italiji i Europi. Momčad je spremna za takve podvige, uopće ne u to ne sumnjam."

Na pitanje o Simoneu Inzaghiju rekao je: "On je također jedan od razloga zašto sam odabrao Lazio. Prošle su sezone igrali izrazito napadački nogomet, čvrsto držali loptu u nogama, ali su igrali i visoki presing."

Hoće li mu kao veznome igraču Lucas Leiva biti konkurencija?

"Neću ulaziti u bilo kakve taktičke odluke, trener je taj koji će odlučiti. Mogu igrati bilo gdje, ispred same obrane ili s drugim suigračem, ili čak kao polušpica. Ja ću odigrati bilo koju ulogu kakvu mi trener namijeni."

Hrvatskog se veznjaka u ovom prijelaznom roku povezivalo s nizom klubova poput Milana, Seville, Zenita i Napolija, a navodno je bio već i pred potpisom za Sporting iz Lisabona. No, u konačnici je stiglo do preokreta u kojem je Badelj karijeru odlučio nastaviti u slavnom Laziu.

Linker
18. svibanj 2024 19:49