Ronald Gorsic / Hanza Media / Ronald Gorsic / Hanza Media
POPUT JAPANACA

VATRENI NAKON TURSKE POSTALI VELIKI OBOŽAVATELJI HAIKU POEZIJE 'Žurim'; 'Nabio sam nogu'; 'Čekaju me'; 'Odo ja, odo...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. rujan 2016. 10:23

Na startu kvalifikacija za SP 2018. nogometna reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je u Zagrebu protiv Turske odigrala 1-1. Za Hrvatsku strijelac je bio Rakitić u 44. minuti iz penala, kojeg je izborio Modrić. Turci su u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremana izjednačili iz slobodnog udarca. Calhanoglu je pucao sa 25 metara, lopta je okrznula Perišića, promijenila je smjer i završila u mreži.

Nakon ogleda s Turcima neki hrvatski nogometaši pred novinarima su se ponašali kao Japanci, uglavnom su se bavii "haiku poeziom". Prvi je prošao Ivan Rakitić:

- Odo ja, odo...

Nakon njega, pored novinara, prohujao je i Nikola Kalinić:

- Žurim...

Onda je istom brzom odjurio i Mario Mandžukić:

- Nabio sam nogu...

Priču je završio Ivan Perišić:

- Čekaju me...

Nakon što su, dakle, prošli hrvatski japanci koji vole haiku, stigli su i oni koji su utakmicu opisivali ponešto duljim rečenicama.

- Ostaje žal za svim tim promašenim prilikama, u ovakom ambijentu bez gledatelja, prikazali smo jako dobru igru, koliko se to moglo. Stvorili smo mnogo šansi, pogodili četiri prečke, nažalost, lopta nije htijela u gol - govorio je Luka Modrić.

Marko Pjaca je također žalio za propuštenim prilikama:

- Igrali smo napadački, imali smo dosta šansi, imao sam i ja jednu 100% ali lopta nije htijela u gol. Žao mi je zbog toga, ali u sljedećim utakmicama moramo to ispraviti. Nije nam drago, znamo da smo trebali pobijediti, trebali smo zabiti te golove. A vidim da su sve utakmice u našoj skupini završile 1:1 pa nam je to sasvim dobra stvar, svi krećemo s iste početne pozicije. U sljedećim utakmicama moramo pobjeđivati - zaključio je Pjaca.

Vedran Ćorluka također je kazao da je Hrvatska zaslužila više

- Imali smo mnogo šansi, zaslužili smo tri boda. Ali, tek je prva utakmica, imat ćemo prilike popraviti ovo što smo danas propustili. Što je tu je. Žao nam je što nakon ovog prvog kola nismo zasjeli na prvo mjesto, jer su sve utakmice u skupini završile neodlučeno. Trebali smo pobjedom protiv Turaka pokazati da smo glavni favoriti za prvo mjesto, igrom smo zaslužili ali nismo uspjeli zabiti.

I tako to je bila priča hrvatskih reprezentativaca, svi su žalili za propuštenim prilikama, svi su bili svjesni da su morali zabiti više pogodaka, ali da im je jučer sreća okrenula leđa.

Linker
19. svibanj 2024 06:44