Getty Images
DIVLJANJE NA TRIBINI

VATRENI 'POGINULI' NA TERENU ZA VELIKU POBJEDU, A SVE JE MOGLO BITI UZALUD Huligani ponovno u elementu: Na adresu HNS-a će sigurno stići nova kazna!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2017. 10:19

Ukrajinci su napravili odličnu, vrlo poticajnu atmosferu, zdušno su bodrili svoju reprezentaciju, nije to bilo urnebesno kao u Eskisehiru, gdje su Turci zaglušujuće i vrlo angažirano navijali, no Olimpijski stadion je osjetno veći pa je s time i teže.

Tribine su bili okićene njihovim žutim i plavim bojama, zastavama, čak smo i na novinarskim mjestima dobili plavo-žute kartone.

Hrvatska je reprezentacija kod istrčavanja na zagrijavanje dobila zvižduke, ali Vida se okrenuo prema publici i odgovorio pljeskom, pratio ga je Badelj. Kako je Zlatko Dalić od suradnika imao samo kondicijskog trenera Sovinu i Mrmića za vratare, sam je vodio zagrijavanje, u trenirci.

Dan Mullan/Getty Images
Getty Images

Hrvati su se stacionirali na dva mjesta, manji broj na zapadu, veći na jugo-zapadu gdje su bile i brojne zastave, Nuštar, Vinkovci, Drinovci… Sve skupa bilo je oko 600 hrvatskih navijača, a dio njih je u svom već toliko puta viđenom stilu pokušao bakljadom i neredima na tribini iscenirati prekid, koji je mogao žestoko naštetiti Vatrenima.

Na sreću, ukrajinska policija na vrijeme je i odlučno odradila svoj dio posla, dio tribine s hrvatskim navijačima odmah je bio ispražnjen, pa se huliganski ispad praktički sveo na poneku baklju na travnjaku. Neupitno je da će Fifa kazniti HNS zbog tih baklji i nereda na triibnama, ali vjerojatno nas čeka ‘samo’ novčana kazna.

Linker
27. travanj 2024 17:57