Vrsaljko
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
ŠTO JE BOLJE

VATRENI SE POSUO PEPELOM I JEDNOM ZAUVIJEK ODBACIO POLEMIKE I KRITIKE 'Bolje je da igramo ovakve utakmice nego da bude 5:0 ili 6:0 protiv slabijih'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. ožujak 2018. 00:21

Šime Vrsaljko imao je jedan udarac, dosta prodora, no s Peruom nitko od Vatrenih nije zaslužio posebnu visoku ocjenu.

- Prijateljska utakmica, ali nismo dobro ušli u nju. Iz svojih smo pogrešaka dobili golove. Mislim da smo kvalitetnija momčad, ali nismo bili na nivou i to se odrazilo na rezultat - kazao nam je Vrsaljko.

Nije Vrsaljko djelovao zabrinuto, no kritičan je bio. Itekako. Peruanci su držali loptu, Hrvati nastojali proći naprijed dugim dodavanjima, što nije prolazilo dosta dugo.

- Je, na početku su nam dali taj gol, a kad smo htjeli, na kraju nam više nije išlo. Dosta su dobro stajali u bloku i na naše pogreške kvalitetno izlazili u kontre. I to je to. Ne treba očajavati, puno je bolje da se to dogodilo sada nego kasnije, no nedvojbeno trebamo raditi na nekim stvarima. Moramo i ono što dolazi gledati pozitivno, a Peru gledati kao školu. I mislim da ćemo za Svjetsko prvenstvo biti pravi.

 

Što konkretno, po vama, treba naučiti iz ove utakmice, osim da valja igrati s više angažmana?

- Kažem, nismo bili pravi, sami smo si dali golove iz pogrešaka. Bolje je da igramo ovakve utakmice nego - ne podcjenjujući nikoga - sa slabijima te njih matiramo s pet-šest prema nula. A da onda dođemo na Svjetsko prvenstvo pa nam se dogodi nešto takvo. Bolje da se to dogodilo u Miamiju, da vidimo u kakvom smo stanju pa da u Rusiju dođemo pravi.

Linker
01. ožujak 2021 02:21