PRVIH 11 ZA SLOVAČKU

VATRENI STIGLI U ZAGREB, VIŠA SILA RIJEŠILA NAJVEĆU DILEMU ZLATKA DALIĆA U UTAKMICI ISTINE! Pogledajte sastav koji bi trebao izboriti EURO

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. studeni 2019. 11:46

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić je u ponedjeljak, objavljujući popis igrača koji kandidiraju za predstojeću kvalifkacijsku utakmicu za Euro 2020. protiv Slovačke, kazao kako je nastup Ivana Rakitića upitan zbog ozljede.

Dalić je rekao da je Rakitić, koji je došao na okupljanje reprezentativaca u Zagreb, upitan za susret protiv Slovačke jer je danas na treningu osjetio Ahilovu tetivu.

Izbornik je također odlučio je aktivirati dva pretpoziva pa će se tako 'vatrenima' priključiti vezni igrač talijanskog Cagliarija Marko Rog, te desni branič splitskog Hajduka Josip Juranović.

Hrvatska u subotu 16. studenog na Rujevici igra ključnu utakmicu protiv Slovačke za odlazak na Euro 2020. i treba joj bod kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine, koje će biti odigrano u 12 gradova diljem Starog kontinenta. Vatreni drže prvo mjesto u skupini E sa 14 bodova, dva više od Mađarske i četiri više od Slovačke koja ima utakmicu manje.

Perić bi trebao startati, Vlašić upada umjesto ozlijeđenog Rakitića

Izbornik već zna sastav ili barem golemu većinu, eventualno ima ili bi mogao igrati spor oko tri pozicije.

STOPERI

Najave su da će igrati Dino Perić, Dinamov defenzivac kojem će to biti debi za A vrstu. Iako Perić nije blistao sa Šahtarom u Zagrebu, Dalić se uvjerio, i kroz igre u klubu i na zadnjem okupljanju Vatrenih, kad ga je prvi put pozvao, u njegove igračke karakteristike. Duje Ćaleta-Car i Matej Mitrović ostala su dva ozbiljna konkurenta.

VEZNI RED

Luka Modrić i Marcelo Brozović drže svoje pozicije, a Ivan Rakitić ove subote nije dobio ni minutu u dresu Barcelone u prvenstvu, a u ponedjeljak ujutro stigla je vijest da se ozlijedio na nedjeljnom treningu u Barceloni, te da zbog jednotjedne pauze neće moći igrati protiv Slovačke.

Gotovo je sigurno da će susret započeti Nikola Vlašić, tim više što je Vlašić bio vrlo dobar u Trnavi, u prvom ogledu s istim rivalom.

NAPAD

Bruno Petković i Ivan Perišić su dvije špice, neovisno u Perišićevom relativnom malom igraju u Bayernu, a za treće mjesto kandidiraju Josip Brekalo, Ante Rebić i Mislav Oršić. Inače Dalić forsira Rebića, no ovaj bi put mogao Brekala. Ipak, to je još uvijek otvoreno. (da)

Linker
02. svibanj 2024 12:10