Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
KREĆE AKCIJA 'SVJETSKO PRVENSTVO'

VATRENI U ZAGREBU, NAJVEĆU INTRIGU IZAZVAO BROZOVIĆ Hit-igrač kasni zbog velikog transfera

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. kolovoz 2016. 10:42

Ante Čačić danas okuplja Vatrene, prvi put će se vidjeti nakon Lensa i tragičnog ispadanja od Portugala. Čačić će u 10 sati u hotelu DoubleTree by Hilton održati press konferenciju, na kojoj bi trebao objasniti povratak Dejana Lovrena i najaviti novi izlučni ciklus. Plasman na Svjetsko prvenstvo važan je cilj, skupina nije laka, ali Hrvatska je nedvojbeno najbolja reprezentacija u društvu s Turskom, Kosovom, Finskom, Islandom i Ukrajinom.

Veći dio igrača treba doći do 12 sati u hotel As, neki će kasniti i stići tijekom poslijepodneva, poput Dejana Lovrena kojem avion slijeće oko 14 sati. No, na treningu u Maksimiru u 17.30, na terenu Hitrec-Kacian, izbornik bi trebao imati dvadesetak imena.

Rakitić stiže navečer

Za pojedine je najavljeno da neće stići na prvo vježbanje: Ivan Rakitić, koji je u nedjelju navečer imao utakmicu s Barcelonom, pojavit će se u ponedjeljak tijekom večeri, Marko Rog koji u Napulju rješava detalje transfera i također bi se trebao naći u Asu do kraja dana, dok je najveća intriga oko Marcela Brozovića.

On očekuje transfer u finišu prijelaznog roka, i čini se da, ipak, nakon svih natezanje napušta Inter. No, za koji će klub potpisati još je u nedjelju bila enigma za sve, pa dok se to ne dogodi treba biti oprezan s najavama. Naime, Brozović nije bio u udarnoj postavi Intera u jučerašnjem dvoboju s Palermom. U Milanu je Miroslav Bičanić koji ga duže vrijeme zastupa, isto tako u igri je i agencija Doyen koja je preuzela brigu i oko njega. Po medijima ih se dosta spominjalo jer imaju i Antu Ćorića. U pitanju je nekoliko klubova koji bi ga kupili, no očito slijede dramatični pregovori da se smekša Inter i potpiše ispisnicu. Kao kandidat po medijima je figurirao Juventus, ali ga Inter zbog rivalstva i animoziteta tamo ne bi pustio. Zato se čini da sve vodi prema Engleskoj, gdje je Chelsea istaknut kao glavni kandidat.

Brozović je baš zapeo da ode, Inter će teško odoljeti njegovom pritisku. Kako bi to obavio u Milanu, izbornik Čačić dao mu je danas slobodno, zato se neće pojaviti prvog dana na okupljanju nacionalne vrste. Bude li rasplet po njega povoljan, pa u Zagreb dođe sretan, koji god dan to bilo, bit će dobro. Prisile li ga ipak na ostanak, imat će nezadovoljnog igrača. A to bi malo koji klub napravio.

U srijedu u Sisku

Dakle, Čačićev kadar, osim njih trojice, čine: golmani Subašić, L. Kalinić i Vargić, obrambeni igrači Vrsaljko, Jedvaj, Ćorluka, Vida, Lovren, Strinić i Pivarić, veznjaci Modrić, Kovačić, Badelj i Ćorić te napadači Perišić, Pjaca, Kramarić, Mandžukić, N. Kalinić i Čop.

Kako nacionalna vrata nema dogovorenu prijateljsku međudržavnu utakmicu, za razliku od mnogih, tako će u srijedu 31. kolovoza u 17.30 igrati revijalni susretu u Sisku, u sklopu proslave 110. obljetnice osnutka Segeste. To je pravi poklon klubu koji je ove godine nakon administrativnih zavrzlama ispao iz druge u treću ligu, te šansa za Siščane da na djelu vide najbolje hrvatske nogometaše.

Osim toga Vatreni će svaki dan, zaključno sa subotom, trenirati na Hitrec-Kacianu. Utakmica s Turcima je u ponedjeljak 5. rujna u 20.45, bez publike. Tako će ljubitelji nogometa Modrića i društvo uživo na djelu moći vidjeti jedino u Sisku, gdje su cijene ulaznica 60 kuna za natkriveni dio tribine, a 40 za nenatkriveni. Na raspolaganju su na blagajnama stadiona.

--------------------------------------------------------------------

Rog, Jedvaj i Ćorić igraju za mlade sa Švedskom

U akciji nije samo ‘A’, nego i mlada reprezentacija, tako će Ante Čačić ustupiti trojicu igrača Nenadu Gračanu. Marko Rog, Tin Jedvaj i Ante Ćorić naći će se na pripremama najboljeg sastava u ponedjeljak, ali već u utorak planirano je da vježbaju u Svetom Martinu na Muri s mladima koje 1. rujna čeka kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo sa Švedskom u Koprivnici. Za Gračanovu vrstu to je važan dvoboj. Ova trojica tako neće u Sisak, ali će se po obavljenom poslu vratiti u kadar A-momčadi za Tursku.

- Razgovarao sam s Čačićem, Rog, Ćorić i Jedvaj bit će nam na raspolaganju. No, to još treba potvrditi tijekom ponedjeljka. Mi se okupljamo danas u 11 sati u Maksimiru, a kako nam je u utorak najvažniji trening, dosta nam je bitno da taj dan budemo kompletni - kazao nam je Gračan.

Kako je zdravstveno stanje?

- Točan uvid znat ćemo kad se skupimo, zasad je jasno da je odustao golman Ivan Brkić koji se ozlijedio na treningu, nećemo zvati trećeg vratara. Antonio Milić odradio je cijelu utakmicu, to znači da je u redu.

Mario Pašalić stigao je na posudbu u Milan, on je također član ove generacije, ali nije pozvan.

- Nisam ga zvao jer je počeo trenirati tek prije desetak dana i to sam, po posebnom programu. Čekao je tu posudbu. S obzirom na sve što mu se događalo, mislim da je bolje da se adaptira u Milanu, da vidi gdje je stigao i kakvo mu je stanje. Želim mu puno sreće i da što prije izbori mjesto u momčadi. Jasno da on, budući da zbog problema s leđima dugo nije ni trenirao ni igrao, treba vremena da uđe na pravi način u natjecateljski ritam. Ali Pašalić ni po čemu nije sporan, zna se njegova kvaliteta - konstatirao je Gračan.

Linker
26. travanj 2024 13:10