Dennis Grombkowski/Getty Images) / Getty Images
UHVATILI ZRAKA

VATRENIMA MALA PREDNOST UOČI PORTUGALA Može li to biti važan detalj u meču za osminu finala?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. lipanj 2016. 11:08

Koliko Hrvatskoj znači dan odmora više u odnosu na Portugal? Hrvatska je sa Španjolskom igrala u utorak, a Portugal s Mađarskom u srijedu. Na tu temu mnogo toga bi mogao kazati dojučerašnji kondicijski trener Dinama Ivan Štefanić, koji je danas sa Zoranom Mamićem otputovao u Saudijsku Arabiju, gdje će se brinuti o tjelesnoj spremi igrača njihovog novog kluba Al Nassra.


- Iako je razlika naoko sitna, samo jedan dan, ona je jako velika. Portugal se u dva dana bez utakmice ne stigne rekuperirati! - tvrdi Štefanić.


Mladi stručnjak spomenut će još nešto što ne ide u korist Portugalu. Naime, radi se o vrlo studioznom treneru koji je na znanstvenim temeljima proučavao što se događa kad se nema dovoljno vremena za rekuperaciju. Otud ove brojke...


- Igrači Portugala nakon samo dva dana bez utakmice u kojima se neće moći rekuperirati imaju veću mogućnost ozljeda, to je statistički dokazano kad je ispred tebe manje odmora od utakmice do utakmice. Tako da smo u prednosti, samo je pitanje kvalitete oporavka Vatrenih u ta njihova tri dana bez utakmice. Ali, vidio sam da naši koriste krioterapiju i sve moguće metode, pa držim da neće biti problema. I do sada su pokazali da su sve kvalitetno odradili tijekom igranja u skupini.


Ipak, Cristiano Ronaldo izgleda kao nadčovjek, jako brine o svome tijelu. Hoće li i on biti u problemu zbog nedostatka rekuperacije?


- Naravno da hoće, pa on je isto samo čovjek od krvi i mesa. Zaključno, Hrvatska je u tom segmentu u apsolutnoj prednosti. Ne samo to, jako je vidljivo da Vatreni sve bolje u bolje izgledaju iz utakmice u utakmicu. To znači da je odrađen jako dobar posao u stožeru, svaka im čast. Meni se čini da ova reprezentacija što se tiče kontinuiteta i intenziteta trčanja izgleda najbolje od svih do sada - zaključio je Štefanić.

Linker
04. svibanj 2024 07:18