Dennis Grombkowski/Getty Images) / Getty Images
SKUP SPORT

VATRENIMA NIKAKVE DODATNE PREMIJE ZA PLASMAN NA SP 'Poskliznemo' li se večeras u ledenom Kijevu platit ćemo to minimalno čak 15 milijuna dolara!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. listopad 2017. 18:36

U Hrvatskoj će se nogomet igrati i ako se reprezentacija ne plasira na Svjetsko prvenstvo, HNS će i dalje postojati, a kako su sljedeće godine izbori, vidjet će se tko će ga voditi, no napraviti proračun za dvije godine s Rusijom i bez nje, to su dvije sasvim različite priče.

HNS pola novca koji daje FIFA prosljeđuje igračima u slučaju plasmana, no sam Savez izgubio bi jako mnogo. FIFA za plasman na SP daje 12,5 milijuna dolara, ali za odigrane utakmice u Rusiji još 2,5 milijuna dolara te potom sve više bude li uspjeha.

No, nije to samo tih 15 milijuna, to su i svi sponzorski ugovor jer ni proizvođač sportske opreme, niti osiguravateljska kuća, nitko neće dati isti iznos bez Svjetskog prvenstva, kao u slučaju plasmana na SP.

HNS nije ponudio dodatne premije

Koliko smo uspjeli saznati, Hrvatski nogometni savez nije ponudio dodatne premije igračima ako pobijede Ukrajinu. Nije se čak ni raspravljalo o toj mogućnosti. Makar, tko zna, možda pred sam početak utakmice predsjednik Davor Šuker ipak posegne za takvim stimulansom.

No, držimo da to uopće nije potrebno. Dalićevi momci i sami itekako znaju što je na kocki. Konačno, oni u reprezentaciji ne igraju zbog novca.

Davorin Olivari

Linker
08. svibanj 2024 10:17