REUTERS/Andreas Gebert
KUPIO SRCA BAVARACA

VELIK I KVALITETAN POSAO NIKE KOVAČA! HRVAT RIJEŠIO JEDAN OD NAJVEĆIH PROBLEMA U IGRI BAYERNA Jednu zvijezdu je preporodio, a drugu prodaje Mourinhu

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 23:43

Nije to bio spektakl, ali krivica nimalo nije na Bayernovoj strani. Naprotiv, momčad koju je nedavno preuzeo Niko Kovač cijelu je utakmicu željela igrati, ali na drugoj strani bio je totalnoj destrukciji skloni Mourinhov Manchester United, koji ni nakon vodstva domaćina nije promijenio način igre. Ipak, neke su se stvari dale nazrijeti, a puno je bilo zadovoljnih lica nakon odrađena dvoboja (1:0), napose među Bayernovim igračima.

- Defenzivno smo odradili sjajnu utakmicu, nismo ni u jednom trenutku dozvolili suparniku da se približi našem golu. Zaustavili smo sve, igrač poput Sancheza nije se ni vidio. Prošle sezone smo baš u tom segmentu imali problema i znali smo brzo primiti gol te se čupati. Trener je puno radio s nama baš na tome i već sada to dobro izgleda - rekao je Niklas Süle, mladi stoper koji bi trebao biti početni izbor uz Hummelsa.

Čini se, naime, da bi Jerome Boateng mogao napustiti Bayern, baš bi Manchester United mogao postati njegova nova postaja u karijeri. Navodno su razgovori oko transfera počeli uoči utakmice, a do četvrtka ćemo saznati rasplet.

- Moj izvršni direktor zna već duže vrijeme što želim. Znam da će on napraviti najbolje za mene i vidjet ćemo što će se dogoditi u ovih nekoliko dana - znakovito je poručio Mourinho nakon nedjeljnog dvoboja.

Bayern za Boatenga traži 50 milijuna eura, ukoliko i njemački reprezentativac napusti Säbener strasse, ostvarit će Hoenessova želja o smanjenju kadra. Krajem proteklog tjedna prodan je Arturo Vidal, oba igrača koji su protekle sezone puno utakmica propustili zbog ozljeda.

Preporođeni Robben

Niko Kovač zasukao je rukave i premda su ovo tek provjere, igrači su prihvatili njegov stil treniranja. Većina reprezentativaca tek se početkom proteklog tjedna priključila momčadi, ali su pohvatali zamisli novog trenera i za sada imaju samo riječi hvale.

- Nakon što bismo izgubili loptu sjajno smo reagirali i brzo smo je vraćali u svoj posjed. Suparniku nismo dozvolili nijednu šansu, a igrali smo protiv Manchester Uniteda, ne bilo koga. Htjeli smo zabiti još koji pogodak, ali nismo uspjeli, uglavnom bila je to vrlo dobra večer - dodao je Thomas Müller.

- Vidjeli ste na Svjetskom prvenstvu koliko su prekidi važni, posebno smo radili na njima i iz takve smo situacije i postigli gol - zaključio je Müller.

Desni branič Joshua Kimmich imao je nekoliko prodora, ponovno je sjajno surađivao s Robbenom, koji se čini prepoređenim pod Kovačem.

- Treninzi kod novog trenera bitno su drugačiji nego što smo radili prije, zanimljivije je i radimo puno duže. Vjerujem kako će nam to dobro doći tijekom sezone - dodao je Kimmich.

Ni sam Kovač nije mogao naći previše zamjerki na izvedbu svoje momčadi.

- Moja je momčad odigrala vrlo dobro. Dominirali smo, lopta je bila sigurna u našim nogama, a znali smo i presingom vrlo brzo je vratiti u svoj posjed. Imali smo nekoliko prigoda, a njima nismo dozvolili ni jednu. Sada se možemo mirno fokusirati na utakmicu Superkupa u Frankfurtu - rekao je Kovač.

Spomenuti dvoboj igra se sljedeće nedjelje, prvu službenu utakmicu na klupi Bayerna imat će baš protiv donedavnog kluba kojeg je prije 88 dana odveo do prvog trofeja od 1988.

Linker
05. svibanj 2024 08:58