Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PROLJEĆE KOJE MODRI ZASLUŽUJU

VELIKA NAJAVA DINAMOVOG SUPERTALENTA KOJI NAPOKON STIŽE NA NAJVEĆU SCENU 'Sada sam duplo bolji igrač nego kad sam doveden na Maksimir'

LOVRO MAJER Dinamov ofenzivni vezni s velikim očekivanjima ušao u rovinjske pripreme
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2020. 15:51

Lovro Majer jako je dobro raspoložen, na licu tog mladića vidite da je jedva dočekao start rovinjskih priprema. Pitamo ga hoće li to biti “njegova” polusezona.

- Vjerujem da će ovo proljeće zaista biti moje! Međutim, znate kako je, govorio sam to i prije... Međutim, zaista se osjećam bolje nego ikad - kazao nam je u uvodu Majer

O njegovim nogometnim karakteristikama pisali smo mnogo puta, svi znamo o kakvoj se vrijednosti radi, Lovrina kvaliteta je ogromna, ali isto tako je jasno da je do sada nije uspio adekvatno pokazati iz raznoraznih razloga.

- Uvijek su se pojavile neke prepreke. Ili ozljede, pa neke druge stvari. Međutim, kazat ću vam nešto. Ne žalim apsolutno ni za čim! Ni za jednim razdobljem svoje dosadašnje karijere. Držim da sam iz svega toga uvijek nešto izvukao, nešto korisno za sebe. Ali sad je zaista stiglo vrijeme pokazati tko sam i što sam!

Očekujem mnogo

Jasno, sve će ovisiti o tome koliko će prilika dobiti na proljeće. Modri više nisu u Europi, ostale se utakmice u HNL-u, njih šesnaest, te ako Dinamo uđe u finale Kupa, još tri... Ukupno, dakle devetnaest.

Zagreb, 300719.
Maksimir.
Uzvratna utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka izmedju GNK Dinamo i FC Saburtalo.
Na fotografiji: Lovro Majer, Mislav Orsic, Bruno Petkovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Arhiva

- Vjerujem da ću dobiti adekvatne prilike. A isto tako vjerujem da ću ih iskoristiti. Znam da je konkurencija velika, imamo ogroman broj igrača, a da, igramo samo HNL i Kup. No, zaista se ne opterećujem, radim stalno na sebi. Ono što je u mojim rukama, odnosno nogama, napravit ću. Od sebe zaista mnogo očekujem, no bitno jest u cijeloj priči da time nisam opterećen, da nisam ni pod kakvim stresom. Kad bih se opterećivao time što moram napraviti u ovoj polusezoni, onda to ne bi bilo dobro. Ne bih mogao uživati u tome što radim. Jer ja nogomet na kraju krajeva igram iz ljubavi. Zato ću na proljeće samo uživati i pokazati što mogu.

Zanimalo nas je što je naučio u proteklim sezonama. Koliko su mu pomogle u igračkom odrastanju?

- Naučio sam da je strpljenje najteža, ali najveća vrlina. Ako uspiješ biti dovoljno strpljiv, a uza sve to vjerovati u sebe, ukoliko prebrodiš sve krizne situacije, onda si na pravom putu. Držim da te upravo te krizne situacije dovedu do toga da jednog dana budeš najbolji.

Sazrio sam

Što misli, koliko je danas bolji nogometaš nego što je to bio, recimo, prije godinu dana?

- Mislim da sam puno bolji igrač! A duplo sam bolji igrač računajući od onog dana kad sam došao iz Lokomotive. Da dobro, možda to nisam uspio pokazati u igri, ali znam kako se osjećam. A osjećam se zaista izvrsno...

Onda je dodao još nešto...

- Osim što sam puno bolji igrač nego prije, mislim da sam postao i puno bolja osoba. Tu mislim na činjenicu da sam sazrio. Ne mislim se sad nešto uzdizati, sam sebe hvaliti, ali kad razgovaramo, onda želim kazati što mislim, a ne rečenice čuvati za sebe. Zaista se osjećam puno zrelije.

Što očekuje od Dinama na proljeće? Prednost u prvenstvu je ogromna, 12 bodova prednosti je nedostižna prednost kad se radi o Dinamu. Naravno, svi će uvijek govoriti “nije gotovo dok nije gotovo”, ali ne treba biti previše mudar i kazati da je ipak - gotovo. Modri su prejaki da bi im se moglo zalomiti nešto neočekivano u negativnom smislu.

- Da, vjerujem da ćemo osvojiti prvenstvo. No, želimo osvojiti i Kup. S duplo krunom svima želimo pokazati koliko smo dobri i nadmoćni.

Zagreb, 141219.
Stadion Maksimir.
Hrvatskii Telekom Prva Liga, 1.HNL, 19.kolo, seniori, utakmica: GNK Dinamo - Lokomotiva.
Na fotografiji:   Lovro Majer, Lirim Kastrati.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Dobro, proljeće može poslužiti i kao dobra priprema za slijedeću sezonu u kojoj će Dinamo na još jedan europski pohod, zar ne?

- Jasno, na neki način ovo proljeće jest neka priprema za sljedeću sezonu. Međutim, ipak mislim da to ne treba gledati samo kroz tu prizmu. Jer iako vjerujem da ćemo biti prvaci, ako bi tako razmišljali, mogli bi biti kažnjeni. Pred nama je ipak kompletna polusezona, ne treba to gledati kao odrađivanje posla. Ipak je to nogomet, nešto krene po zlu i eto problema. Uostalom, kad bih kazao da se ovo proljeće pripremamo za slijedeću sezonu, ispalo bi da podcjenjujem HNL. Moramo biti koncentrirani i maksimalno ozbiljni, gledati svaku sljedeću utakmicu, u svaku ulaziti s maksimalnim angažmanom. Onda će to biti ono pravo proljeće koje očekujemo, onakvo kakvo Dinamo zaslužuje - zaključio je Majer.

Linker
26. travanj 2024 12:29