Goran Mehkek / CROPIX
POJAČANJE IZ DINAMA

VELIKA OČEKIVANJA Getafe sa Sammirom želi plasman u gornji dom španjolske Primere

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. siječanj 2014. 12:01

S godišnjom plaćom od milijun eura, Sammir je ušao u krug najplaćenijih igrača Getafea. Iako se takve stvari drže poslovnom tajnom, Sammirov menadžer otkrio je kako će Filho zaigrati za milijunsku gažu u klubu koji dolazi iz predgrađa Madrida...

Dolazi bez odštete

- U Getafeu samo Pedro León zarađuje više od milijun eura po sezoni. Međutim, na Sammirovu plaću vjerojatno je utjecala činjenica da dolazi kao slobodan igrač, bez eura odštete. Primjerice, Ciprian Marica zarađuje između 600 i 700 tisuća po sezoni, a ima iskustvo Bundeslige i reprezentativac je Rumunjske - tumači Carlos Santamaría Morezuelas, španjolski novinar koji je poznat kao veliki zaljubljenik u zagrebački Dinamo.

Naime, ‘modre’ je počeo pratiti zbog Alena Peternaca, bivšeg napadača Dinama koji je sredinom devedesetih ostvario impresivnu karijeru u dresu španjolskog Valladolida.

- Bilo bi mi draže da se Getafe odlučio za kupnju talentiranog Alena Halilovića, ali niti Sammir nije loš. Naravno, ako se primi nogometa na ozbiljan način - nasmijao se Morezuelas objašnjavajući kako dojučerašnju desetku Dinama očekuje slična atmosfera koju je donedavno ostavio na Maksimiru.

- Unatoč tome što je Getafe smješten u predgrađu Madrida, na njihove utakmice dolazi jako malo ljudi - otkriva naš sugovornik i pojašnjava:

Budžet 40 milijuna eura

- Prosjek od tri ili četiri tisuće navijača po utakmici ne zadovoljava ambicije Ángela Torresa, bogatog vlasnika kluba koji se skrbi za godišnji budžet Getafea u iznosu od 40 milijuna eura.

Od Sammira u Getafeu imaju velika očekivanja, a čini se da ga čeka mjesto u udarnoj jedanaestorici odmah po dolasku u Španjolsku.

- Torres sigurno ne bi toliko uložio u Sammira da to nije igrač na kojeg se odmah računa. Predsjednik ima velikih ambicija da Getafe bude u gornjem domu Primere i transfer Sammira ide tome u prilog.

Kao navijač Dinama, Morezuelas je vrlo dobro upoznat s nogometnim talentom koji posjeduje Sammir, ali i s reputacijom koju je njegovao u Zagrebu.

Slatki život u Madridu

- Getafe je mali i tih gradić i većina igrača živi u Madridu, a to je opasnost za ‘plesača’ poput Sammira. Madrid nudi sve što Sammiru treba - tvrdi Morezuelas.

No, izvjesno je da ako Sammir zaigra na razini zbog koje je doveden u Getafe i koju je pokazivao u Maksimiru, njegov životni stil bit će najmanji problem za Španjolce. A s dobrim predstavama ni povratak u hrvatsku reprezentaciju ne čini se poput nemoguće misije...

Linker
17. svibanj 2024 07:52