REUTERS/Peter Cziborra / REUTERS
ČUDA SU MOGUĆA

VELIKA SENZACIJA Majka dviju djevojčica šokirala olimpijsku pobjednicu: 'Užasno sam razočarana'

Piše: HinaObjavljeno: 16. kolovoz 2016. 02:10

Finska boksačica Mira Potkonen priredila je senzaciju na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedivši u kategoriji do 60 kg aktualnu olimpijsku pobjednicu, te višestruku svjetsku i europsku prvakinju Irkinju Katie Taylor.

Potkonen, koja ima 35 godina i majka je dviju djevojčica, pobijedila je pet godina mlađu Irkinju sudačkim preglasavanjem 2-1 (37-39, 38-38, 39-37).

Bio je to šok za sve u dvorani, a ponajviše za Taylor koja je pet puta bila svjetska prvakinja, a šest puta europska prvakinja.

"Užasno sam razočarana. Mislim da sam bila bolja, no suci nisu tako bodovali. Vjerovala sam da mogu obraniti zlato iz Londona," kazala je Taylor, jedna od najpopularnijih sportašica u domovini.

Finkinja je pobjedom izborila plasman u polufinale i osigurala najmanje broncu.

"Presretna sam. Dobro sam se pripremila za ovu borbu i plan smo uspjeli realizirati," kazala je Potkonen koja je do sada najveći uspjeh ostvarila ove godine na svjetskom prvenstvu u Astani gdje je bila treća.

-----------------------------------------------------------------------

OI Rio - Treće uzastopno zlato za Nuneza

Kubanski hrvač Mijain Lopez Nunez osvojio je treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju.

Nakon što je u Pekingu i Londonu slavio u kategoriji do 120 kg, u Rio de Janeiru je bio najbolji u kategoriji do 130 kg. U finalu je pobijedio Turčina Rizu Kayaalpa 3-0.

Brončane medalje osvojili su Rus Sergej Semenov i Azerbajdžanac Sabah Shariati. Semenov je u borbi za broncu bio bolji od Estonca Heikija Nabija 3-0, dok je Shariati pobijedio Nijemca Eduarda Poppa 5-0.

U kategoriji do 85 kg pobijedio je ruski hrvač Davit Čakvetadze koji je u finalu pobijedio aktualnog svjetskog i europskog prvaka Ukrajinca Zhan Belenjuk 3-1.

Brončane medalje su osvojili Nijemac Denis Kudla i Bjelorus Javid Hamzatov. Kudla je u dvoboju za broncu pobijedio Mađara Viktora Loerincza 3-1, dok je Hamzatov bio bolji od Bugara Nikolaja Bajrjakova 3-1.

------------------------------------------------------------------------

OI Rio - Tiščenko osvojio zlato do 91 kg

Ruski boksač Evgeni Tiščenko osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 91 kg pobijedivši u finalu Kazahstanca Vasilija Levita 3-0.

Brončane medalje osvojili su Uzbekistanac Rustam Tulaganov i Kubanac Erislandy Savon.

U kategoriji do 69 kg održane su polufinalne borbe u kojima su slavili Kazahstanac Danijar Jeleussinov i Uzbekistanac Šahram Gijasov.

Jeleussinov je u polufinalu pobijedio Francuza Souleymanea Cissokha 3-0, dok je Gijasov bio bolji od Marokanca Mohammeda Rabiia 3-0. Cissokho i Rabiia su osigurali bronce.

Linker
18. svibanj 2024 23:08