CROPIX
NISU ISPUNILI UVJETE

VELIKI INVESTITORI IZ INOZEMSTVA IPAK OKRENULI LEĐA KULTNOM HRVATSKOM KLUBU Ostali su bez novog vlasnika i izgubili pola godine, te očekivani kapital

Piše: Davor TrutinObjavljeno: 12. siječanj 2020. 23:20

Višetjedna naklapanja oko propasti potencijalnog preuzimanja većinskog paketa dionica šibenskog nogometnog kluba od strane indijskih investitora u petak su dobila i službenu potvrdu. Naime, iz Gradskog poglavarstva Šibenika poslano je priopćenje u kojem se navodi kako od prodaje neće biti ništa.

Zaključkom o provedbi Javnog poziva za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. Grad Šibenik je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti za sklapanje Ugovora o kupoprodaji i prijenosu 297.056 dionica nogometnog kluba u vlasništvu Grada Šibenika s Paramount grupom d.o.o., ponuditeljem odabranim po raspisanom Javnom pozivu, poručuju iz Grada.

Podsjetimo, Paramount grupa d.o.o. je bila jedini ponuditelj te je ispunjavala uvjete Javnog poziva objavljenog u lipnju prošle godine, temeljem čega je Gradsko vijeće donijelo odluku o odabiru.

Sibenik, 310519.
Stadion Subicevac.
Nogometna kvalifikacijska utakmica za 1. HNL izmedju HNK Sibenik i HNK Istra 1961.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / CROPIX
Šibenik

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Središnjem državnom uredu za sport poništilo je Odluku o davanju suglasnosti Paramount grupi na stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu sportskog dioničkog društva Hrvatskog nogometnog kluba s.d.d., te također, odabrani ponuditelj nije dostavio Gradu Šibeniku garanciju banke u visini od tri milijuna kuna kojom bi Gradu jamčio financijsku stabilnost HNK Šibenik s.d.d. u vremenu od pet godina.

Grad Šibenik će raspisati novi javni poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

- HNK Šibenik je jedan od simbola grada Šibenika i cilj nam je osigurati kontinuiranu stabilnost kluba. Makar pokušaj kupnje dionica nogometnog kluba nije završio uspješno, zahvaljujem svim sudionicima provedbe javnog poziva koji su uložili svoje vrijeme i energiju tijekom provedbe postupka i nadamo se da će ponovno raspisivanje javnog poziva donijeti konkretan rezultat - rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Iako se o ovakvom raspletu počelo govoriti nakon što je Paramount Grupa otezala s uplatom jamčevine, u klubu sa Šubićevca dakako nisu sretni činjenicom da su ostali bez novog vlasnika, da je čekajući uzalud izgubljeno pola godine, ali i očekivani kapital s kojim bi kudikamo lakše zaplovili prema Prvoj ligi. Šibenik je uvjerljivi lider 2.HNL, elitni razred hrvatskog nogometa sve je bliži, ali previše je upitnika na Šubićevcu. Od financija koje diktiraju kratkoročne i dugoročne vizije kluba pa do opravdane bojazni oko novih pokušaja prodaje kluba.

Kažimo kako pripreme šibenske momčadi za nastavak sezone kreću u ponedjeljak, u 15 sati prozivkom trenera Rendulića na Šubićevcu.

Linker
12. svibanj 2024 09:30