Getty Images
VRIJEME OGRANIČENO: 20 MINUTA

VELIKI KVIZ SPORTSKIH NOVOSTI SAMO ZA NAJVEĆE NOGOMETNE ZNALCE Možete li nabrojati 83 nogometaša koji su igrali za Hrvatsku na velikim natjecanjima?

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 18. studeni 2019. 16:10

Hrvatska nogometna reprezentacija je u subotu osigurala nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine. Pobjedom nad Slovačkom (3:1) na Rujevici Vatreni su zaokružili ove stresne kvalifikacije u kojima je bilo nekoliko loših utakmica, ali na kraju se sve dobro završilo za Zlatka Dalića i njegove izabranike.

Plasmanom na Euro 2020. Hrvatska je još jednom potvrdila da spada u samo europsku nogometnu elitu. Naime, od 1994. i Europskom prvenstva u Engleskoj, Vatreni su propustili samo dva velika natjecanja – EP u Belgiji i Nizozemskoj 2000., te SP u Južnoafričkoj republici 10 godina kasnije.

Zlatko Dalić će, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno i iznenadno, biti treći izbornik, nakon Ćire Blaževića i Slavena Bilića, koji je Vatrene vodio na dva velika natjecanja. Prisjetimo se kako su osim njih dvojice hrvatske nogometaše na europskim i svjetskim smotrama vodili Mirko Jozić, Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Niko Kovač i Ante Čačić.

Ovih 8 izbornika su na 10 dosadašnjih velikih natjecanja priliku za igru dali 83-ojici hrvatskih nogometaša. Neki su od njih odigrali samo minutu-dvije, a neki su imali važnu ulogu na nekoliko natjecanja. U našem kvizu vas pozivamo da pokušate nabrojiti sve igrače koji se mogu pohvaliti da su upisali nastup barem na jednom europskom ili svjetskom prvenstvu. Minuta na raspolaganju je 20 pa probajte, a u komentarima ostavite svoje rezultate...

Linker
13. travanj 2024 22:55