Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
SAM JE INZISTIRAO NA TRANSFERU

VELIKI PREOKRET: HIT MOMČAD HNL-A OSTALA BEZ PRVOG POJAČANJA I NAJBOLJE PLAĆENOG IGRAČA Ubojiti strijelac hitno odlazi, neće igrati ni protiv Dinama!

Piše: Toni RoićObjavljeno: 07. veljača 2020. 22:55

Poljski napadač Lukasz Zwolinski (26) napušta Goricu već ove zime i postaje član Lechije iz Gdanjska, kluba iz svoje rodne zemlje gdje trenutačno igra i negdašnji kapetan Hajduka Mario Maloča. To je konačni rasplet slučaja koji je započeo u ponedjeljak, kada je Zwolinski dogovorio trogodišnji ugovor s Lechijom, ali s važenjem od 1. srpnja ove godine.

U prvom trenutku to je značilo da će do kraja sezone ostati na raspolaganju Gorici i treneru Sergeju Jakiroviću, ali istovremeno počeli su pregovori da se transfer realizira odmah. Na tome je inzistirao upravo Zwolinski, koji očito sebe više nije vidio u dosadašnjem klubu, dok je Gorici to išlo na ruku utoliko što je mogla potraživati odštetu. Ostala je dakle samo Lechia, koja je hitno trebala napadača, ali nisu se Poljaci željeli razbacivati novcem s obzirom da bi Zwolinskog na ljeto dobili besplatno.

Gorica je licitaciju započela tražeći pola milijuna eura, Lechia je naravno nudila manje, a čini se da su se našli na pola puta, odnosno na 200 do 250 tisuća eura. Sportski direktor Gorice Mindaugas Nikoličius u zadnje vrijeme ne voli govoriti o brojkama, pa krije točni podatak, kao i nedavno kada je Gorica plaćala odštetu Hajduku za Darija Špikića, ali potvrdio je da Zwolinski definitivno ide.

Velika Gorica, 061018.
Stadion Radnik.
Utakmica 10. kola 1. HNL-a, HNK Gorica protiv HNK Rijeka.
Na fotografiji: Lukasz Piotr Zwolinski i Joao Rodrigo Pereiera Escoval.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Pomirio se s tim i trener Sergej Jakirović, kojem je za nedjeljni ogled s Dinamom u konkurenciji ostao samo jedan klasični napadač, a to je Senegalac Cherif Ndiaye.

- Odlazak Zwolinskog za nas je sigurno gubitak jer on je bio važan kotačić u našoj igri, a posebno dobro je odigrao prošlu sezonu kada je sa 14 golova bio i najbolji klupski strijelac. Na početku ove sezone dosta ga je omela ozljeda, ali je u završnici polusezone i u zimskim pripremama najavljivao povratak u pravu formu. Međutim, kada igrač uđe u zadnjih šest mjeseci ugovora ima pravo potpisati za bilo koga, što je on i napravio. Mi mu želimo svu sreću u novom klubu, a nama ostaje hitno reagirati na tržištu i do kraja prijelaznog roka dovesti novog napadača - kazao je kormilar Gorice Sergej Jakirović, koji se našao u situaciji koju nije očekivao i sada je na sportskom direktoru Nikoličiusu da što prije ispuni trenerovu želju jer bi osim Ndiayea u špici još mogli eventualno zaigrati Dvorneković i Mathieu.

Zwolinski će pak ostati upamćen kao prvo pojačanje koje je Gorica dovela kada je ljeta 2018. postala prvoligaš, bio je dugo i najplaćeniji igrač kluba, a svakako je raritetan podatak da nikada Gorica nije izgubila utakmicu kada je on bio strijelac! Pritom je 18 pogodaka postigao kroz 17 prvenstvenih utakmica, dok je pet pogodaka u Kupu raspodijelio na dvije utakmice. Od brojnih stranaca u svlačionici Gorice on je i najbolje svladao hrvatski jezik, pa je jednu press konferenciju za probu i odradio na hrvatskom, koji će ubuduće moći prakticirati s Maločom u Gdanjsku.

Još jedna vijest iz Gorice tiče se također napadača, a riječ je o mladom Albancu Lionu Cahaniju, koji je bio na probi i u ozbiljnoj konkurenciji za potpisivanje ugovora, ali na kraju je klub od toga ipak odustao. Plaćanje naknade za razvoj i još neki problemi zaustavili su taj posao, pa su Golubickas, Špikić i Gadže dosadašnje tri prinove, a poslije odlaska Zwolinskog četvrta bi morao biti napadač.

Linker
19. travanj 2024 17:02