Ian MacNicol/Getty Images
LJUTITA REAKCIJA LEGENDE

VELIKI STEVEN GERRARD BURNO REAGIRAO I ZBOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA NAJAVIO SANKCIJE U BUDUĆNOSTI 'To je razočaravajuće... Mi ga plaćamo...'

ŠKOTSKA Danas se igra Old Firm, menadžer Rangersa ljutit zbog Vatrenog
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. ožujak 2019. 12:49

Old Firm, veliki škotski derbi, na rasporedu je danas u Glasgowu (13 sati po hrvatskom vremenu). Celtic dočekuje Rangerse u 31. kolu sa 10 bodova prednosti, te bi u slučaju pobjede bio još bliže obrani naslova (osmog u nizu), koja se i sad čini izvjesnom. Rangersi će, pak, imati težak zadatak ne bi li favoriziranom domaćinu pomrsili račune, a Steven Gerrard morat će slagati momčad bez hrvatskog reprezentativca Borne Barišića.

Novopečeni lijevi bočni Vatrenih ozlijedio se u kvalifikacijskom susretu s Mađarskom u Budimpešti, u pitanju je butni mišić, pa Barišić neće biti na raspolaganju za Old Firm. Menadžer Rangersa je burno reagirao na događaje koji su uslijedili nakon Barišićeve ozljede, naljutio se što se on nije odmah pojavio u Glasgowu kako bi ga pregledali klupski liječnici.

- To je razočaravajuće, jer je trebao biti na raspolaganju. Postojala je mala šansa da se oporavi, ali nismo ga odmah dobili natrag. Mi mu isplaćujemo plaću, i zbog poštovanja prema klubu trebao je biti na prvom letu za Glasgow, gdje bi ga preuzeli naši liječnici - rekao je Steven Gerrard.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Croatia - Groupama Arena, Budapest, Hungary - March 24, 2019  Croatia's Borna Barisic recevies treatment from the physios after sustaining an injury  REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Najavio je i sankcije za slične slučajeve u budućnosti.

- Na ljeto ćemo promijeniti pravila za sve naše igrače. Ako se ne pojave na sljedećem letu, bit će kažnjeni.

Najava kazni

Doduše, pitanje je hoće li to biti provedivo, jer reprezentacije obično igraju dvije utakmice u tjednu. Ako se igrač ozlijedi u prvoj normalno je da ostane pod paskom reprezentativnih liječnika, što nije bio slučaj s Barišićevom ozljedom. On je stradao u drugoj utakmici.

Mladi hrvatski reprezentativac Nikola Katić vjerojatno će u ovoj utakmici biti u pričuvi, prednost imaju iskusniji stoperi Goldson i Worrall. Gerrardu se u sastav vraćaju Jack i Arfield, Grezda će vjerojatno priliku čekati na klupi. U početnoj jedanaestorici domaćina najavljen je Filip Benković, još jedan član naše U-21 vrste, kojeg je Leicester ove sezone nakon transfera iz Dinama posudio Celticu. Njegov klupski kolega Jozo Šimunović neće krenuti u susret, pitanje je hoće li biti na klupi.

Linker
02. svibanj 2024 14:48