CROPIX
'TU JE NAŠA VELIKA PRILIKA'

VELIKI ŽUTI RAŠČLANIO HRVATSKU, PROZVAO VELIKOG DUŽNIKA I OTKRIO KOJA JE SKRIVENA ŠANSA VATRENIH 'Stalno ga čekamo, a znamo da može odigrati izvrsno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2018. 01:08

U HTV-ovoj emisiji "Zabivaka" posvećenoj Svjetskom prvenstvu u Rusiji gosti komentatori su još jednom zanimljivo prokomentirali polufinalni dvoboj s Englezima koji je na rasporedu sutra u 20:00. Najveća je enigma sastav i (ne)igranje Šime Vrsaljka zbog ozljede koljena.

Robert Prosinečki iznio je svoje viđenje sastava za Englesku.

"Važno je pitanje može li Vrsaljko biti spreman za polufinale. Oni u hrvatskom stožeru će najbolje s medicinskom službom vidjeti hoće li Vrsaljko biti spreman. U slučaju da ne bude, morat ćemo promijeniti neke stvari u obrani. Hoće li se povlačiti Ćorluka ili će Vida ići na desnu stranu, ostaje za vidjeti", rekao je Veliki Žuti pa najavio što bi moglo biti presudno u utakmici za povijest:

"U svakom slučaju, mislim da će ključan biti vezni red s Lukom i Raketom. E sad, hoće li iza njih biti Broz ili Badelj, ovisi o izborniku. Nadamo se Perišiću kvalitetnijem nego što je dosad bio. Stalno ga čekamo, znamo da može odigrati izvrsno, sada je polufinale i siguran sam da će dati sve od sebe. A s Rebićem će biti prostora, moći ćemo po boku napraviti nešto, uvjeren sam u to i tu je naša prilika!"

Anton Samovojska analizirao je tehničke detalje naše reprezentacije, ali i karakteristike engleskog sastava:

"Očekujem da igramo s trojicom veznih igrača, nikako ne smijemo ostaviti samo dvojicu u vezi. Možda bi za ovakvu utakmicu bio koristan i četvrti, pravi vezni igrač. Engleske odlike su moć igrača, skok - tu su opasni nevjerojatno, i brzina. Igrač na kojeg trebamo paziti je Raheem Sterling, njega se ne smije ostaviti bez kontrole. Kritiziralo ga se nakon izvedbe u četvrtfinalu, ali on je izvanredan igrač i strahovito je opasan."

Istaknuto je da je naš najvažniji adut fantastični tandem Modrić-Rakitić. Sa svih strana svijeta stižu pohvale na račun našeg sjajnog dvojca, a jedan od zanimljivijih komentara došao je od jednog od najboljih igrača svih vremena - legendarnog Barcelonina veznjaka Xavija:

"Rakitić i Modrić dva su najkompletnija veznjaka koje sam ikada vidio, dva moderna nogometaša koji imaju sve. Njih dvojica određuju tempo Hrvatske. Volim kako igraju, kako su povezani i kako odgovaraju jedan drugome."

Kada takav kompliment dođe iz usta nezaboravnog Xavija, mogli bi se i Englezi zapitati jesu li uistinu favoriti u polufinalu kakvima se predstavljaju.

Na kraju je Samovojska lucidno najavio polufinalni dvoboj s razmetljivim Englezima:

"Trebalo bi u najavi stajati: Zlatna lopta protiv Zlatne kopačke. Naravno, aludiram na sve češće pisanje medija da bi Luka mogao postati najbolji igrač, a Harryja Kanea Englezi već vide kao najboljeg strijelca SP-a."

Linker
08. svibanj 2024 02:28