Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
DONOSI EKSKLUZIVNO NOVA TV

VELIKO ISTRAŽIVANJE UOČI PREDSJEDNIČKIH IZBORA U HNS-U Velika većina okrenula je Davoru Šukeru 'palac dolje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. studeni 2017. 22:42

Ususret nadolazećim predsjedničkim izborima u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) Nova TV provela je istraživanje na uzorku od 600 punoljetnih građana RH u periodu od dva dana, 28. i 29. studenog.

U anketi je postavljeno nekoliko pitanja, a prvo je bilo: 'Smatrate li da je Davor Šuker u dosadašnjem mandatu dobro obavljao posao?' Odgovorom DA odgovorilo je svega 16% ispitanika, a odgovorom NE čal 59% ispitanika. Njih 25% odgovorilo je 'ne znam'.

Da je Davor Šuker u dosadašnjem mandatu dobro obavljao posao predsjednika HNS-a smatra 16 posto ispitanika, dok se s tim ne slaže njih 59 posto. Ne zna, njih 25 posto.

Nova TV

Čak 85 posto ispitanih smatra da su potrebne promjene u vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza. Tek je 4 posto onih koji misle da nisu potrebne promjene u HNS-u, a odgovor 'Ne znam' dobio je 11 posto glasova.

Split, 271117
Darijo Simic u pratnji Stipe Pletikose i Marija Stanica predstavio je svoj program ispred clanova Izvrsnog odbora Nogometnog saveza Splitsko dalmatinske zupanije u kampanji za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. 
Na fotografiji: Darijo Simic, Stipe Pletikosa i Marijo Stanic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Zanimljivi su odgovori bili na pitanje: 'Koga bi htjeli na mjestu predsjednika HNS-a?'

Šukera na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza želi svega 9 posto ispitanih. Za usporedbu, Darija Šimića želi 60 posto. Nijednog od njih 12 posto, nekog drugog 9 posto, odgovor 'ne znam' odabralo je njih 9%.

nova tv

Slabu podršku Šukeru, ali malo veću od ostalih, daju navijači Dinama, njih 17 posto. Navijači Hajduka podržavaju ga sa samo 5 posto; navijači Rijeke još manje, 3 posto. Slično kažu i navijači ostalih klubova: samo 4 posto za Davora Šukera. Kada je u pitanju podrška Dariju Šimiću, zanimljivo je da razlike među navijačima gotovo da nema. Od 63 posto podrške navijača Dinama, pa do 70-ak posto navijača Hajduka, Rijeke i ostalih - Šimić ima njihovu podršku.

Što se tiče političkih stranaka, Šuker najveću podršku ima među glasačima HDZ-a - 20%. Zanimljivo, Šimić prema istraživanju ima čak 53% podrške od glasača HDZ-a, a čak 76% od glasača SDP-a.

Linker
02. svibanj 2024 01:15