Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
ODVEO GA HRVATSKI STRUČNJAK

VELIKO IZNENAĐENJE, SVE SE ODIGRALO U DVA DANA! Hit-momčad HNL-a ostala bez stožernog igrača: Ovo mu je bila posljednja prilika da ozbiljnije zaradi..

GORICA Iskusni veznjak otišao u Azerbajdžan, u klub koji vodi Željko Sopić
Piše: Toni RoićObjavljeno: 29. prosinac 2019. 13:24

Mario Marina od jučer više nije član Gorice, već azerbajdžanskog prvoligaša Sabaha iz Masazira, koji vodi hrvatski trener Željko Sopić. Vijest je prilično neočekivana jer Velikogoričani nisu imali u planu prodavati 30-godišnjeg zadnjeg veznog, ali sve se dogodilo doslovno u dva dana.

Marina je u petak obavijestio čelnike kluba da ima odličnu ponudu iz Sabaha, a Gorica je pristala izaći mu ususret i raskinuti ugovor, ali ako Azerbajdžanci uplate na njezin konto 100.000 eura odštete. U subotu je stigao pozitivan odgovor i Marina je tako postao član azerbajdžanskog kluba, trenutačno šestoplasiranog nakon 14 odigranih kola tamošnjeg prvenstva.

- Marina ima 30 godina i ovo mu je bila posljednja prilika da nešto ozbiljnije zaradi u inozemstvu. Nismo mu željeli stvarati zapreke, ali isto smo tako ispunili svoj plan i zaradili na transferu - poručio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius, koji iako je na odmoru izvan Hrvatske, uspijeva iskoordinirati i ovakve poslove koji se pojave, kako se kaže, preko noći.

Odlazak Marija Marine zahtijevat će gotovo sigurno i dovođenje novog zadnjeg veznog za trenera Sergeja Jakirovića, a sljedeći koji bi mogao napustiti velikogorički klub još je jedan iskusni igrač, a to je lijevi bek Matija Špičić. Njega bi želio dovesti Varaždin, ali ima i još nekih ponuda.

Linker
03. svibanj 2024 22:53