foto: CROPIX
OKRENUO NOVU STRANICU

Veseli Ukrajinac stigao u Split: 'Ne smeta nam što je izvan terena bećar'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 06. listopad 2015. 13:42

Artem Milevski u Parku mladeži, transfer iz "bijelog" u "crveno", sa novim brojem otraga 88, prenosi Slobodna dalmacija. Neočekivano? Za neke, jer čim je Artem ostao u gradu moglo se očekivati nešto veliko. Osim toga na klupi Splita je njegov nekadašnji suigrač Goran Sablić. Odluka je bila na Upravi, predsjednik Slaven Žužul je prvi govorio:

- Svima je jasno tko je Artem i ne treba ga posebno predstavljati. Na prijedlog našeg trenera doveli smo ga u klub, prvenstveno jer smo na tim pozicijama u napadu malo "tanki" i tražili smo rješenja. Tu nam Artem može puno pomoći, vjerujem u njega, dobar je igrač, ima iskustvo i zna igrati nogomet.

Istina je da je izvan terena bećar, mene to osobno ne smeta, na treneru Sabliću je da to iskontrolira. Imati će punu podršku kluba, potrebno je ponekad Artema i malo tetošiti kako bi dao sve ono dobro što posjeduje – kazao je predsjednik Žužul.

Potom je riječ preuzeo trener Goran Sablić na čiju je preporuku doveden ukrajinski napadač.

- Osobno sam se založio za dolazak Artema jer s njim dobivamo dosta kombinacija u napadačkom dijelu, daje nam širinu i bolji izbor. Kao igrač Artem je jako talentiran, ima smisao za igru i kombinatoriku koja nam je potrebna. Protekla dva mjeseca je jako dobro radio i vjerujem da će kroz dva-tri tjedna biti pravi - kazao je Sablić.

Svakako je bilo zanimljivo ćuti i Artema, što on misli o novonastaloj situaciji. Prijelaz iz kluba u klubu, ostao je u gradu pod Marjanom.

- Zahvaljujem se predsjedniku na ukazanom povjerenju, mom prijatelju Goranu koji mi je pružio ruku pomoći, neću ga iznevjeriti. Imam želju igrati na visokoj razini, dolazim ovdje spreman se dokazati i spreman sam maksimalno ispunjavati svoje zadaće. Želim opravdati povjerenje i pred novim suigračima, kroz treninge se dobro pripremiti i priključiti novoj momčadi, a onda nikome neće biti lako protiv nas – obećao je Artem Milevski.

Linker
19. svibanj 2024 04:36