Screenshot: Youtube
NIJE MOGLO BOLJE

VIDEO: BAJKOVITI OPROŠTAJ Slaven Bilić nakon spektakla poručio: 'Svi elementi za filmski blockbuster su tu'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 11. svibanj 2016. 10:47

Teško su navijači West Hama mogli zamisliti bolji oproštaj od Boleyn Grounda. Pobjeda nad Manchester Unitedom u spektakularnoj utakmici punoj golova (pobjeda West Hama 3:2) ostat će u sjećanju.

Slaže se s time i Slaven Bilić koji je tako u svojoj premijernoj sezoni na klupi 'čekićara' uzeo skalop i posljednjem od velikana koji mu je nedostajao. Jer ranije ove sezone rušio je Liverpool (tri puta), Arsenal, Chelsea, Manchester City.

"Ako ste željeli snimiti film o ovom velikom stadionu i o posljednjoj utakmici onda imate sve elemente posložene - sjajnog protivnika, kasnu utakmicu, pet golova, triler. Svi elementi su tu za blockbuster", rekao je Bilić nakon susreta.

Bila je to zaista spektakularna utakmica u kojoj je West Ham rano poveo, Manchester United je preokrenuo golovima Martiala, da bi Michail Antonio i Winston Reid dvama golovima u pet minuta donijeli potpuni preokret i delirij među navijačima.

"Bila je to posebna utakmica. Bio je to za nas veliki, veliki pritisak. Ova je sezona bila sjajna za West Ham, ali bili smo pod pritiskom. Nismo željeli izgubiti našu zadnju utakmicu na ovom fantastičnom stadionu. Bila je to pobjeda za karakter", objašnjava Bilić.

"Trebali smo voditi više od jednog gola razlike na poluvremenu, ali to je razlog zašto nismo prestali vjerovati. Zaslužili smo pobjedu. Bila je to sjajna večer, za povijest. Nije to bila obična utakmica, već utakmica protiv Manchester Uniteda, za Europu, s pet golova", dodao je hrvatski trener.

S druge strane, menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal nije skrivao razočaranje. Nakon poraza za četvrtoplasiranim Manchester Cityjem i mjestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka zaostaju dva boda jedno kolo prije kraja sezone.

"Ovo je mentalni udarac za igrače, ali protiv Bournemoutha moramo dati sve i ne smijemo dati Manchester Cityju besplatan put u Ligu prvaka. Borimo se cijelu sezonu za kvalifikacije za Ligu prvaka i borit ćemo se do kraja, ali sada ovisimo o Manchester Cityju. To je velika razlika. Razočarani smo jer smo vodili 2:1. Izgubili smo utakmicu koju smo morali dobiti, a emocije su išle u korist West Hama. Navijači su ih podupirali od prve minute, što je bio veliki utjecaj", rekao je Van Gaal.