Vlado Kos / Cropix
UOČI NASTAVKA HNL-A

VIDEO: 'BLITZKRIEG' U PORTUGALU Rijeka u samo 12. minuta 'pomela' odlične Dance, nova velika uzdanica briljirala u uvjerljivoj pobjedi!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. veljača 2017. 20:45

Rijeka je u portugalskom Portimau pobijedila danski Aarhus s uvjerljivih 3-0, a svi su golovi pali u završnici utakmice. Prvi gol je zabio Florentin Matei (73), a Rumunj je dobru igru okrunio i drugim pogotkom u 80. minuti. Na konačnih 3-0 povećao je Alexander Gorgon u 85. minuti.

Prva utakmica nogometaša Rijeke u Portugalu pokazala je da bi Matjaž Kek mogao imati slatke brige u slaganju ofenzivnog dijela momčadi. Nije Rijeka u prvih sat vremena odigrala utakmicu za pamćenje, bilo je to daleko od razine nekih predstava iz HNL-a ove jeseni no to se niti ne traži u ovom dijelu priprema, ali je zato se u završnih pola sata dio igrača ozbiljno nastavio nametati Matjažu Keku.

Posebno se to odnosi na Florentina Mateija koji je na ovim pripremama nastavio pokazivati svu raskoš svog potencijala, postigao dva prekrasna pogotka, asistirao za treći Gorgonov i najzaslužniji je za uvjerljivu pobjedu (3:0) na početku portugalskog dijela priprema.

Ako je suditi po jučerašnjoj provjeri, pod pretpostavkom da će ofenzivu Rijeke pojačati i Nikica Jelavić, u idućih 20-ak dana do početka prvenstva vladat će žestoka borba za dresove prvotimaca.

Matei je najprije lijepim udarcem s 18 metara pogodio suprotni kut, onda je sa 16 metara naciljao pod rašlje da bi za jednako lijep pogodak Alexandera Gorgona odradio poveći dio pripremnog posla zbog čega će Matjažu Keku dati povoda za razmišljanje idućih tjedana. Ovako raspoložen Matei bez dvojbe bi bio veliko pojačanje Rijeke u nastavku prvenstva.

Linker
11. svibanj 2024 10:29