screenshot youtube
STRAŠNA UTAKMICA

VIDEO: ČUDESNI PLEMIĆI SE VRATILI IZ PONORA Senzacionalna utakmica Zrinjskog i Želje: Aktualni prvak vratio se nakon 0:3 u zadnjim minutama utakmice

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 17. ožujak 2018. 19:58

U posljednjih četiri ili pet godina u kojima je Zrinjski je osvojio svoja tri naslova, od čega dva uzastopna, na stadionu pod Bijelim brijegom odigrano je nekoliko spektakularnih utakmica, a ova jučerašnja ubraja se u takve. Zrinjski i Željezničar su u derbiju 2. kola Lige za prvaka odigrali 3:3 te je tako razmak između te dvije ekipe i dalje dva boda, no iako je Željezničar uzeo bod na terenu svog najvećeg rivala za titulu, te izbjegao treći uzastopni poraz, može se reći da je zapravo 'pobjednik' te utakmice - Zrinjski.

Naime, tri minute prije isteka regularnog dijela gosti iz Sarajeva vodili su s visokih 0:3, no kada se činilo da će odnijeti tri boda kojima bi trasirali put ka titulu, Zrinjski se iznenada vratio. Mostarci su postigli čak tri gola u toj završnici, dva u sudačkoj nadoknadi, te ostali na korak iza Željezničara. Gledatelji na stadionu vidjeli su šest golova, dva autogola, jedan (sporni) jedanaesterac i dramu na kraju, a samo je šteta što ovu utakmicu uživo nije prenosila državna televizija, jer ovakav derbi zaslužio je veći auditorij.

U utakmici je viđeno toliko toga da je bolje samo nabrojati golove. Željezničar je poveo već nakon šest minuta kada je Stojan Vranješ ubacio za Gorana Zakarića, bivši 'plemić' je s desne strane oštro šutirao, a lopta se od noge Hrvoja Barišića odbila u gol. Dvadesetak minuta kasnije Željezničar je povisio na 2:0 iz lijepe akcije. Ubiparip je petom ubacio za Vranješa, a ovaj zabio pokraj Pirića. Treba dodati da je začetnik akcije Zaimović bio u zaleđu kod primanja lopte.

Željezničar je, činilo se tada, pobjedu osigurao u 86. minuti kada je Goran Zakarić iz odbijene lopte nakon jedanaesterca pogodio za 3:0. Tom jedanaestercu prethodio je vrlo sumnjiv prekršaj Jakovljevića na Ramoviću. I onda počeo je uragan Zrinjskog. Prvo je Toni Jović smanjio na 1:3, a onda su u sudačkoj nadoknadi pala dva gola iz prekida. Aćimović je pogodio glavom za 2:3, a u zadnjim sekundama dugu loptu Bekrića u svoju mrežu skrenuo je Bogičević za ludnicu na terenu i tribinama.

Linker
26. travanj 2024 20:13