Foto: Emica Elvedji / CROPIX
LUDA UTAKMICA U OSIJEKU

VIDEO: DEBAKL HAJDUKA NA PRVOM DERBIJU SEZONE Bijeli poveli, pa se u potpunosti raspali i primili čak četiri komada! Briljirala Zekićeva pojačanja

U izrazito sadržajnoj utakmici 1. kola Prve HNL Osijek je nadigrao Hajduk i zasluženo pobijedio 4:1. Hajdukovci su prvi poveli golom kapetana Nižića, ali Osijek se ekspresno vraća u utakmicu s dva brza pogotka Hentyja i Mudražije. U drugom poluvremenu nastavila se dobra igra domaćina, golove su postigli Hajradinović iz jedanaesterca i Tomelin u sudačkoj nadoknadi. Hajduk je doživio još jedan peh u vidu ozljede i drugog vratara Tomislava Duke nakon što se uočio utakmice ozlijedio Josip Posavec.
Piše: HinaObjavljeno: 29. srpanj 2018. 16:46

OSIJEK - HAJDUK 4:1 (Henty 19', Mudražija 21', Hajradinović 65' p., Gutieri Tomelin 90'+3' / Nižić 12')

OSIJEK: Malenica - Barišić, Škorić, Gutieri, Grgić - Kamenar, Pušić, Mudražija, Bočkaj - Hajradinović, Henty

HAJDUK: Duka - Fomitschow, Lopez, Nižić, Juranović - Beširović, Caktaš, Hamza - Gyurcso, Tudor, Ivanovski

U zadnjem susretu 1. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka pobijedili Hajduk s 4-1 (2-1).

U derbiju na startu prvenstva Osječani su deklasirali Hajduk, koji je u odličnoj utakmici na Gradskom vrtu poveo, a potom primio četiri gola.

Dvoboj je započeo spektakularno, s tri pogotka u prvih dvadesetak minuta. U 12. minuti Hajduk je poveo golom kapetana Zorana Nižića koji je ubačaj s kuta Gyourcsa sačekao na prvoj vratnici i pogodio mrežu.

U 19. minuti Osječani su izjednačili sjanim golom Nigerijca Ezekiela Hentya koji je škaricama s desetak metara pogodio svladao vratara Hajduka Duku, a samo dvije minute kasnije ubačaj Grgića s desne strane Robert Mudražija posprema iz blizine u mrežu.

U 58. minuti se teže ozlijedio vratar Splićana Tomislav Duka, a u 64. minuti teško griješi stoper Hajduka Lopez koji u svom šesnaestercu gubi loptu i ruši Bočkaja, a s "bijele točke" Haris Hajradinović vara mladoga vratara Ljubića.

U 80. minuti ozlijedio se i Nižić, a kako su sve zamjene bile već napravljene, Splićani su ostatak utakmice igrali s igračem manje. U trećoj minuti sudačke nadoknade Brazilac Guti Tomelin glavom pogađa za konačnih 4-1.

Pred 4000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Jović iz Zagreba.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 02:52