scresnhot
28. KOLO HNL-A

VIDEO: DINAMO DO RUTINSKE POBJEDE U KIŠNOJ KRANJČEVIĆEVOJ Majer postigao svoj prvijenac u ovoj sezoni, mrežu najslabije momčadi lige zatresao i Olmo

U susretu 28. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama slavili protiv Rudeša s 2-0 (0-0). Lider prvenstva Dinamo je rutinski odradio posao protiv posljednje momčadi lige Rudeša, ubilježivši i 23. pobjedu ove sezone.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. travanj 2019. 11:56

RUDEŠ - DINAMO 0:2 (Majer 46', Olmo 76')

RUDEŠ: Banić - Filipović, Šuto, Smoljo, Obanor, Kovačević (od 54. Štrkalj) - Juranović (od 58. Barić ), Joao Erick (od 71. Božić), Vuco, Halilović - Lisakovich. Trener Tomislav Ivković.

DINAMO: Livaković - Moharrami, Lešković, Perić, Šitum - Majer (od 74. Olmo), Ademi, Moro, Atiemwen (od 66. Marin ) - Gavranović, Petković (od 79. Andrić). Trener Nenad Bjelica.

Šezdeset bodova razlike bilo je između početka utakmice dva suparnika na kišom okupanom stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici. Da je Rudeš u nedjelju počeo pobjedničku seriju i uporno je nastavljao punih 20 kola, a da Dinamo u tom razdoblju ne osvoji nijedan, tu bi razliku uspio nadoknaditi u 11. kolu sljedećeg prvenstva, dakle tamo negdje u listopadu. Rudešova serija nije počela, Dinamo je otišao na plus 63 i na korak do nove proslave naslova najbolje momčadi Prve HNL. Trijumfiraju li Modri u subotu u Puli, a Rijeka na Rujevici istog dana ne dobije Inter, tog će 13. travnja Dinamo osvojiti 20. titulu od neovisnosti. Drugoplasirani Riječani su nakon 28. kola već na minus 20…

Tomislav Ivković je tri dana nakon važne pobjede protiv Istre 1961, kako je i najavio, malo promiješao karte, pa u posljednju liniju poslao petoricu igrača, među kojima je na lijevom beku bio napadač Franko Kovačević. Dinamo je uzeo loptu i nije je predavao, Rudeš je prvi put centar s loptom u nogama prešao u 19. minuti. I imao posjed dvije sekunde. Zna takva igra ponekad biti opasna za dominantnog favorita, lako se uvuče nervoza kad uvidite da se parkirani autobus ne misli maknuti sa svoje unaprijed zacrtane pozicije. Bilo je prijetnji, no Dinamova kombinatorika nije bila na dovoljno visokoj razini da bi riješila rudešku zagonetku. Naučili su Rudešani lekciju s početka veljače kad su u Maksimiru izgubili 2:7.

U 35. minuti došla je ta prilika s druge strane koju je Ivković priželjkivao. Idealna lopta Vitalija Lisakoviča za Kovačevića, koji je s igračem na leđima sam ispred vratara Dominika Livakovića odlučio tuči iz voleja i promašio. Pet minuta kasnije najbolju Dinamovu šansu propustio je Arijan Ademi, tukavši glavom pokraj vrata nakon ubacivanja Lovre Majera. Prije kapetana, još je nekoliko njegovih suigrača iskazalo nepreciznost udarcima glavom. U 45. je opet pobjegao Lisakovič, inače bivši igrač Dinama, koji je natjerao Livakovića na nesigurnu, ne i po Modre kobnu, reakciju.

Maksmirski borer ipak je uspio probiti rudeški beton i za to mu je trebalo samo 15 sekundi na početku nastavka utakmice. Iyayi Atiemwen bio je, uz neopreznu obranu Rudeša, asistent, a Lovro Majer sigurni egzekutor. Bio je to prvi gol Majera u osmom nastupu za Dinamo, koji je tako dobio i 21. različitog strijelca u aktualnom prvenstvu. Rudeš je, usporedbe radi, u cijeloj sezoni zabio 19 golova…

Dopustili su dinamovci suparnicima da prodišu nakon vodstva, ali nije to Rudešu pomoglo. U 55. je sjajnu šansu, opet glavom, propustio Nikola Moro nakon centaršuta Marija Gavranovića, a četvrt sata kasnije u igru je za Dinamo ušao Dani Olmo. Zamijenio je Majera, koji nekoliko minuta ranije ostao ležati na travnjaku nakon žestokog sudara s Vilibaldom Vucom u okršaju kojeg sudac Goran Gabrilo nije okarakterizirao prekršajem. Karte s klupe Nenada Bjelice bile su aduti, jer je u 76. minuti 18-godišnji Antonio Marin (ušao umjesto Atiemwena u 66.) bio asistent Olmu za povećanje vodstva.

S klupe je ušao i Komnen Andrić, ali glavni Dinamov kandidat za prvog topnika lige nije ponovio uspjeh dvojice pričuvnih prethodnika i došao do 14. pogotka u ovom prvenstvu. U 81. minuti izašao je sam ispred Ivana Banića, uspješnijeg pojedinca u njihovom međusobnom dvoboju. Sedam minuta kasnije nakon dodavanja Andrića blizu premijernog pogotka za Dinamo bio je i Marin, loptu su nakon njegova udarca s ruba šesnaesterca

Rezultati by SofaScore

RUDEŠ - DINAMO 0:2 (Majer 46', Olmo 76')

RUDEŠ: Banić - Obanor, Šuto, Smoljo, Filipović, Vuco - Kovačević, Joao Erick, Juranović - Halilović, Lisakovich

DINAMO: Livaković - Perić, Lešković, Moharrami - Moro, Ademi, Majer, Šitum - Gavranović, Petković, Atiemwen

--------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

81' - Što je sada promašio Andrić! Gavranović je fantastično asistirao Komnenu Andriću koji se mogao proslaviti samo tri minute nakon što je ušao u igru, ali vratar Rudeša Ivan Banić u situaciji 'jedan na jedan' brani taj zicer!

78' - I posljednja zamjena u momčadi Dinama. Izašao je Bruno Petković, umjesto njega u igri je Komnen Andrić.

76' - GOOOL! Šitum je pronašao Marina na lijevoj strani, mladi se dinamovac lijepo ubacio u šesnaesterac i zatim sjajno pronašao Danija Olma koji pogađa iz okreta samo dvije minute nakon što je ušao u igru!

74' - Mijenja opet i Bjelica. Lovro Majer će preventivno izaći iz igre, čini se da koljeno nije stradalo, ali liječnička služba Modrih ne želi riskirati. Umjesto Majera ušao je Dani Olmo. Vilibald Vuco se još jednom prilikom izlaska s terena ispričao Dinamovu veznjaku.

72' - I posljednju zamjenu koristi Tomislav Ivković. Ušao je 21-godišnji napadač Ivan Božić umjesto Joaa Ericka.

70' - Uhh, ovo je izgledalo bolno! U sudaru Vilibalda Vuce i Lovre Majera Dinamov je veznjak ostao ležati na travnjaku držeći se za koljeno s bolnom grimasom na licu! Liječnička služba odmah je reagirala i pružila pomoć nesretnom nogometašu.

66' - Sada se i Bjelica odlučuje na prvu zamjenu. Izašao je asistent prvog pogotka Iyayi Atiemwen, a priliku dobiva mladi talentirani dinamovac Antonio Marin.

58' - Druga promjena u momčadi Rudeša. Izašao je Dragan Juranović, a priliku dobiva Gordan Barić koji je bio najavljen od prve minute. Ivković je odlučio sve karte baciti u napad.

57' - Sjajna šansa za Modre! Petković je majstorski odigrao za Gavravnovića, bila je to izgledna situacija, no Banić je uspio doći do lopte prije napadača Dinama!

54' - Prvu zamjenu radi Ivković. Ušao je 22-godišnji Tomislav Štrkalj umjesto Franka Kovačevića.

46' - GOOOL! Atiemwen je centrirao s lijeve strane, nespretno su reagirali Šuto i Obanor, a na drugoj vratnici našao se Lovro Majer koji zabija svoj prvi pogodak za Dinamo u ovoj sezoni!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamovci su dominirali cijelim prvim poluvremenom, prilike su se redale jedna za drugom, a gol je neprestano visio u zraku. Pucali su i prijetili iz svih pozicija, no Ivkovićevi izabranici uspjeli su prije predaha izvući 'nulu'. Jedinu šansu na utakmici za Rudeš imao je Franko Kovačević, ali je njegov pokušaj išao visoko iznad grede. Očekuje se da će izrazito napadačka igra Modrih uroditi plodom u drugome dijelu susreta.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40' - Velika prigoda za Modre! Majer je izvrsnom loptom pronašao Ademija u šesnaestercu, kapetan Dinama lijepo se ubacio iz drugog plana i tukao glavom, a udarac je prošao malo pored vratnice!

38' - Šansa za Dinamo! Petković je lijepo prošao po desnoj strani i poslao povratnu na vrh šesnaesterca odakle je pucao Moro, a obrana Rudeša uspjela je izbaciti loptu u korner!

34' - Uzvraća napokon i Rudeš! Kovačević je dobio jednu sjajnu loptu u šesnaesterac, riješio se Leškovića i zatim pucao s desetak metara iz poluvoleja, ali njegov je udarac otišao visoko iznad grede!

30' - Dinamovci i dalje prijete, gol visi u zraku. Petković se sada lijepo oslobodio Halilovića i zatim opalio s dvadesetak metara, a udarac je prošao malo iznad grede.

24' - Prilika za Modre. Atiemwen je isprobao svoj udarac, no lopta od bloka odlazi u korner. Iz kornera je opet Perić ostao sam na udarcu, a njegov pokušaj glavom odlazi malo iznad grede!

20' - Posjed lopte je 72 % - 28 % u korist Dinama.

18' - Još jednom prijete Modri! Majer je lijepo kombinirao s Gavranovićem, odigrali su dupli pas, a na kraju je Majerov udarac obrana Rudeša uspjela blokirati i izbaciti izvan kaznenog prostora.

13' - Sjajna prilika za Dinamo! Majer je izveo korner s lijeve strane, Perić je bio najviši u skoku i lijepo tukao glavom, a Banić je uz pomoć grede jedva uspio obraniti ovaj pokušaj!

10' - Utakmica zasad bez većih uzbuđenja. Dinamo očekivano kontrolira stanje na terenu, a domaći su se zatvorili u bunker. Moro je pokušao zaprijetiti, napravio je pomutnju u obrani Rudeša, ali su obrambeni igrači uspjeli raščistiti tu situaciju.

1' - Počela je utakmica u Kranjčevićevoj!

--------------------------------------------

16.25: Igrači su istrčali na travnjak u Kranjčevićevoj. Glavni sudac je Goran Gabrilo iz Splita. Sve je spremno za početak!

15.30: Objavljeni su službeni sastavi. Bjelica će Rudešu suprotstaviti sastav koji još nikad nije zaigrao zajedno. Na golu će ipak startati Dominik Livaković umjesto očekivanoga Zagorca. U obrani će igrati trojac Perić-Lešković-Moharrami umjesto dosadašnje uobičajene postave s četvoricom obrambenih igrača. Ademi se vraća na mjesto zadnjeg veznog, a uz njega će vezni red pokrivati Moro, Majer i Šitum. Napadačke ambicije Bjelica je najavio ubojitim trojcem Gavranović-Petković-Atiemwen.

Trener Rudeša Tomislav Ivković odlučio je iz prvog sastava izostaviti Boršića, Pasaričeka i Božića, a priliku će od prve minute dobiti Joao Erick, Lisakovich i Obanor.

Linker
16. travanj 2024 22:05