screenshot
SVEČANO U PLAvOM SALONU

VIDEO: DINAMO PREDSTAVIO SENZACIONALNO POJAČANJE IZ ARSENALA Bivši Kapetan Topnika otkrio: 'U klubu su bili šokirani kada sam rekao da odlazim'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 15:01

Veliki transfer ostvario je Dinamo posljednjeg dana prijelaznog roka nakon što je u klub stigao nogometaš Arsenala Robbie Burton. Novo pojačanje ima državljanstvo Wallesa i Engleske, te da se radi o iznimno kvalitetnom nogometašu koji će za početak, kao i mnogi mladi igrači koji dolaze u plavi klub, biti priključen drugoj momčadi, ali po onome što saznajemo uskoro bi mogao biti i sastavni dio prve garniture Bjeličinog sastava.

Osim spomenutog Modri su predstavili i Matiasa Godoya, Damjana Daničića, dok je četvorka Ćuže, Stojanović, Leovac i Moro potpisao novi ugovor. Lirim Kastrati i Fran Karačić također su predstavljeni u Maksimiru, ali oni će do kraja sezone ostati na posudbi u Lokomotivi.

Ipak, najviše je pozornosti u Maksimirskoj 127 privukao prvi nogometaš s Otoka koji je obukao dres Dinama. Robbie Burton oduševljen je dolaskom u modri klub.

- Zaista sam sretan što sam stigao ovdje, znam da je Dinamo velik klub i jedva čekam zaigrati.

Kako je došao u Dinamo?

- Dinamo mi je predstavio projekt i mislim da je ovo najbolji potez za moju karijeru. Prvi sam put u Zagrebu i mogu reći da je grad lijep koliko sam uspio vidjeti. Kada su igrači Dinama u pitanju čuo sam za Danija Olma i nadam se da ću u budućnosti ostvariti ono što je on uspio.

Je li ikada u karijeri igrao protiv hrvatskih klubova ili reprezentacije?

- Igrao sam protiv Hrvatske U17 momčadi, ali se ne sjećam se rezultata, a protiv Dinama sam igrao prošle godine u Internacional Cupu i protiv nekih od momaka koji su ovdje.

Koja je reakcija bila u klubu kada ste rekli da odlazite?

- Svi su bili šokirani, ali smatram da je ovo najbolja moguća opcija. Ovdje se osjećam kao dio kluba i nadam se da ću uspješno braniti njegove boje.

Linker
03. svibanj 2024 12:27