Ante Cizmic / CROPIX
'PRVENSTVO JOŠ NIJE GOTOVO...'

VIDEO: DINAMOVCI ODUŠEVLJENI NAKON RUŠENJA HAJDUKA Strijelac pobjedničkog pogotka presretan: 'Gol mi uvijek puno znači, ali zabiti u derbiju...'

Piše: Petar BekićObjavljeno: 04. travanj 2019. 00:37

Odigran je još jedan 'vječni derbi', na Poljudu je Dinamo bio bolji minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Mario Gavranović u 26. minuti. Oršić je sjajno opalio iz slobodnog udarca, Posavec je uspio obraniti, ali je na odbijenu loptu natrčao Gavranović i pospremio je u mrežu.

Tragičar susreta bio je Hajdukov veznjak Mijo Caktaš koji je zbog udaranja Ivana Šunjića dobio izravni crveni karton. Bilo je tu obostranog naguravanja, žuti karton dobio je Šunjić, ali Caktaš je imao kraći fitilj.

Split, 030419.
Stadion Poljud, 
Nogometna utakmica HT Prva HNL , 27.kolo, derbi HNK Hajduk - GNK Dinamo.
Na fotografiji: sukob nekoliko igraca nakon odluke suca Batinica.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

Dinamovci su uzeli sva tri boda, a dojam je da su, osim rezultatski, i taktički nadjačali suparnika. Branič Modrih Emir Dilaver još je jednom oduševio igrom u posljednjoj liniji: "Ono što smo htjeli, što smo očekivali, sve je bilo onako kako smo zamislili. Dobro smo ušli u tekmu, znali smo da će oni početi agresivno... ali sve smo to izdržali. Nismo htjeli primiti gol i to smo taktički perfektno odradili. Šef je sve to dobro namjestio, znali smo da Caktaš ulazi opasno, ali to smo Teo (Theophile-Catherine, op. a.) i ja uspješno odradili."

VIDEO: Tomo Ničota

Strijelac pobjedničkog pogotka Mario Gavranović otkrio je koliko mu znači ova pobjeda: "Jako sam sretan i svi smo jako sretni... znamo da prvenstvo još nije gotovo, ali ovo je još jedan korak prema našem cilju. Oršić je jako dobro opalio, golman nije dobro obranio, a lopta je došla meni na udarac. Poslije je bilo lakše... bila je to teška i taktički zahtjevna utakmica koju smo uspjeli preokrenuti u našu korist. Taktički smo u fazi obrane odigrali perfektno, ne mogu se sjetiti da nam je Hajduk stvorio ijednu veću šansu i mislim da smo zaslužili pobjedu. Gol mi uvijek puno znači, ali zabiti u derbiju - to je ipak nešto posebno."

VIDEO: Tomo Ničota

Posebno je bilo zanimljivo čuti komentar Ivana Šunjića u vezi duela koji je završio crvenim kartonom: "Na Poljudu se uvijek ide na glavu, kako s naše strane, tako i s njihove, to je čar derbija. Teška utakmica, kao i uvijek, ali mislim da smo zasluženo uzeli tri boda. Što se tiče crvenog kartona, to je sve normalno... kažem, to je derbi i uvijek se ide žešće, to je skroz normalno. Što se Hajduka općenito tiče, vidi se napredak u proljetnom dijelu sezone, novi trener je napravio velik utjecaj i mislim da je to jako dobro za njih.", poručio je Dinamov veznjak.

VIDEO: Tomo Ničota

Dinamo je uvjerljivo vodeći na ljestvici sa 67 bodova, a Hajduk je ostao na petome mjestu s 43 boda.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 06:02