StoryEditor
Simeon Tochukwu Nwankwo
 Getty Images/Getty Images / Getty Images Getty Images
BIJELI U LOVU NA NAPADAČA

VIDEO: DIV IZ ITALIJE KOJEG ŽELI HAJDUK ZAIGRAO JE I NA SP-U PROTIV HRVATSKE, ALI MOGU LI GA BIJELI PLATITI? Na Čizmi svi još pamte njegove škarice

Autor: Slaven AlfirevićObjavljeno: 10. veljača 2020. 10:29

Kristian Dimitrov je na liječničkim pregledima i to bi trebalo biti dovršeno tijekom sutrašnjeg dana, potpis na dvije i pol godine; vidjet ćemo kolika je odšteta, navodno oko 300-400 tisuća eura, baš kao što se čeka i rasplet glede enigme oko napadača.

Ide li Jairo, ako ode i uzme se tih navodno 2,2 milijuna eura da li ih i gdje odmah uložiti?

Izvrilo je ime Simyja kao kombinacija, kao želja, taj div iz Nigerije igra zapaženo u Italiji (deset golova je zabio u serie A, to je referenca), član je Crotonea (sad je Serie B), koji ga je 2016. platio 600.000 eura, u Portugalu je igrao za Portimonense i za Gil Vicente, prenosi Slobodna Dalmacija.

Protiv Hrvatske ušao je u igru u 88. minuti u Kalinjingradu na SP 2018. (Hrvatska – Nigerija 2:0), ali ga FIFA vodi imenom Simeon Tochukwu Nwankwo, dok je “umjetnički” nadimak Simy bolje poznato ime pod kojim ga vode po Italiji.

Metar 97 ili 98, kadar je zabiti i škaricama kao Cristiano Ronaldo (1:1 kontra Juventusa 19. travnja 2018. bio je gol koji je oduševio Apenine).

 

Kroz Crotone je prošao i prvu i drugu ligu, pozna ga i raniji sportski direktor Saša Bjelanović koji je o njemu kombinirao, sigurno je i Igor Tudor upoznat s odlikama tog, rekli bismo, gotovog centarfora.

Jer, Hajduku za velike stvari trebaju - gotovi igrači, u to ime vidimo i odlazak na posudbe Ivana Delića (Istra 1961), Tonija Teklića (Varaždin), tek kad sazriju vratit će se. Možda čak i Michele Šego koji je dobio godinu i pol vremena u Slaven Belupu.

Dotle, bilo bi lijepo da napad povede – Simy, no koliko je to realno i je li nemoguća misija? Navodno je Simy mogao u Kinu i to za pet milijuna eura, ali ga nisu pustili, Crotone ima ambicije. Sad je Kina zabranjeno tržište, dobro nije baš zabranjeno, ali nikome se ne mili ići ususret koronavirusu, a i cijene padaju.

Ako ga Hajduk mami, treba li platiti milijun i pol eura odštete? Uzeti od Jaira 2,2 i proslijediti skoro sve u Crotone?

To su sve kombinacije kojima se hrane kuloari, a pet dana do svršetka prijelaznog roka. Možda Simy za ljeto? Sve je moguće, tek što se tiče napadača hajdučki puk budan sanja. I čeka.

Linker
17. lipanj 2020 09:10