Vojko Basic / Cropix
SPREMA SE NEŠTO VELIKO

VIDEO: DOK DINAMO LOVI LIGU PRVAKA, HAJDUK PREUZIMA PRVO MJESTO HNL-A!? Burić najavio ofenzivu i odbacio priče o zvučnim pojačanjima

Hajduku nedjelju u 6. kolu HNL-a (2.00) nakon četiri godine ima novu priliku. Osvajanjem jednog boda protiv Osijeka može izbiti na prvo mjesto lige, ispred Dinama, nakon pune četiri godine. No trener Burić najavljuje: Bod nas ne zadovoljava!
Piše: Frane VulasObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 13:52

Dva dana prije susreta pred medije je izišao trener Damir Burić, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Imamo igrače kao što su Josip Bašić, Bassel Jradi... koji su se malo razboljeli, u pitanju su ljetne viroze. Vidjet ćemo jesu li spremni za put. Kod ozljeda vratara Duke i Posavca stanje je nepromijenjeno. Ne želimo ništa riskirati. Imamo još par igrača koji su dobili udarce kao što su Nejašmić i Teklić. Sve u svemu imamo još odraditi treninge ovdje i u Zagrebu pa ćemo vidjeti – referirao je Burić.

Potom je na red došao Osijek.

- Naš svakodnevni fokus je rad na treningu, da ono što je bilo dobro protiv Gorice pokušamo reprizirati. Momčad vidi koliko i što može. Osijek smo analizirali, gledali. U zadnjim utakmicama otkako je ispao iz EL vidi se da imaju kvalitetu. Sve utakmice protiv Dinama, Rijeke mogle su ići u svim smjerovima. Završile su neriješeno, no mogli su ih i pobijediti, ali i izgubiti. Neugodan su i dobar protivnik. Znamo što nas očekuje tamo – naglasio je Burić.

Ostaje li isti sustav kao i u susretu protiv Gorice?

- Ne mogu vam to kazati. Imamo dosta opcija. Može se dogoditi da bude promjena – zagonetan je ostao trener "bijelih".

U ogledu protiv Rijeke vidjeli smo dva različita sustava Osijeka u dva poluvremena. U kakvom ih sustavu očekujete?

- Znamo kako igraju, nastupali su u sustavima 5-4-1 ili 5-3-2. Međutim, ne igra toliko sustav ulogu koliko igrači, interpretacija i protivnik. Mi smo najvažniji, naša interpretacija.

Drugačija je i organizacija Hajdukovog putovanja.

- Zadnji put smo bili osam sati na putu. Idemo zrakoplovom, spavat ćemo u Zagrebu, pa onda putujemo do Osijeka. Poslije utakmice idemo u Zagreb gdje ćemo prenoćiti. Željeli smo igračima dati pravu regeneraciju nakon teške utakmice. Znam da su to dodatni troškovi za klub, ali bez toga se ne može. Imamo kraću sedmicu nakon susreta jer je utakmica s Dinamom u subotu. Utakmica u Osijeku je teška, igra se u kasnijem terminu u 20 sati... Nadam se da ćemo ovako i ubuduće.

Tri golmana su u zadnje vrijeme imala problema s ozljedama?

- To je splet okolnosti, dogodi se. Sada imamo opciju koju imamo, zadovoljni smo time. Dat ćemo obojici ozljeđenih vratara golmana vremena da se vrate.

Vušković je debitirao u zadnjem susretu, ali promjenjena su pravila po pitanju nastupanja za drugu momčad?

- On će sigurno imati svoju minutažu u drugoj momčadi. Svakom mladom igraču ćemo dati prostor da se razvija, kako kod nas tako i u prvoj momčadi.

Posudbe su u điru, Delić bi trebao u Varaždin, na posudbe bi trebali i Tahiraj, Špikić, Sahiti bi mogao navodno u Slaven Belupo...?

- Imamo dosta talentiranih mladih igrača kojima želimo dati veću minutažu, oni su naša perspektiva. Želimo naći optimalno rješenje. Prijelazni rok još traje. Ne mogu vam dati neke interne detalje.

Očekujete li još dolazaka do kraja prijelaznog roka? Na kojoj poziciji?

- Nadam se da će biti još nekih dolazaka. Kako perspektivnih igrača, tako i što se tiče kvalitete. Ne bih ulazio u detalje – opet je tajnovit ostao Burić.

Koliko god zvučalo kao nemoguća misija spominju se dolasci Strinića, Bradarića? Navodno bi se obojica rado vratili?

- Najljepša je stvar to što ste rekli da ti igrači žele doći u Hajduk. Mi smo realni, znamo što možemo platiti, u kojim granicama idemo. Mislim da sam time sve rekao.

Bi li vas bod zadovoljio u Osijeku?

- Ne bi!

Linker
19. travanj 2024 21:28