screenshot
16. KOLO HNL-A

VIDEO: DUGO DINAMO LOMIO OTPOR GORICE, A ONDA SE UKAZAO MODRI POVRATNIK Gosti u završnici zapucali čisti zicer! Pogledajte pobjednički pogodak Šituma!

U posljednjoj utakmici 16. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama svladali Goricu s 1-0 (0-0) i povećali vodstvo na ljestvici.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. prosinac 2018. 14:13

DINAMO - GORICA 1:0 (Šitum 55')

DINAMO (4-1-4-1): Zagorac -- Moharrami, Lešković, Perić, Leovac - Šunjić - Kadzior (od Oršić), Gojak (od 68. Olmo), Moro, Šitum (od 77. Menalo)- Petković. Trener: Nenad Bjelica.

GORICA (4-2-3-1): Kahlina - Muhammed, Čagalj, Oboabona, Čabraja- Marina, Maloča (od 74. Šroler), - Miya (od 59. Dvorneković), Suk, Atiemwen - Zwolinski. Trener. Sergej Jakirović.

Matija Dvorneković i Joey Suk prije svih, ali i ostali Goričani pamtit će samu završnicu maksimirskog dvoboja, mogli su sve okrenuti. Kad se činilo da će Modri bez stresa privesti susret kraju i slaviti minimalnu pobjedu, jedan je centaršut s desne strane prebacio obranu, na drugoj strani šesnaesterca bio je Matija Dvorneković. Lijepo je skočio, pucao glavom, već svladao Zagorca, no lopta je odsjela na gredi.

Obijanac je na petercu prihvatio Suk, pucao, ali umjesto mreže pogodio Perića u leđa, zatim se lopta od Leškovića odbila u korner. Međutim, ni tu nije bio kraj drame, nakon slobodnog udarca i odbijanca u šesnaestercu, opet je loptu imao Suk, gađao je prazan donji kut, Zagorac je samo gledao loptu, a ona otišla pored gola. Dinamo je uzeo tri boda, iako je u zadnjim minutama uistinu opasno živio, sjećat će se, sigurno, Jakirovićevi momci ovih promašaja. Time je završila njihova serija od šest gostujućih pobjeda, zadnji put izgubili su od Rijeke u prvom kolu, eto, jučer su bili blizu da barem ostanu neporaženi.

Čekali su 309 minuta Dinamovi navijači da njihovi ljubimci zabiju pogodak, zadnji je strijelac bio Bruno Petković, bile su to one spektakularne škarice u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Tada je Kadzior ubacio iz prekida s tridesetak metara, Petković beskompromisno zatresao mrežu Grbića. Dakle, ukupno je više od pet sati igre prošlo do idućeg gola, opet nakon prekida (gol iz igre sad se čeka od utakmice sa Spartakom), opet su u važnim ulogama bili Kadzior i Petković. Poljak je, naravno, ubacio (sad iz kornera), Petković bio asistent, a Šitum strijelac. Bio je to trenutak u 55. minuti, kojim su Modri uspjeli slomiti žilavu Goricu. Kad već pričamo o jubilejima i prekidima posta, spomenimo i da je to bio Šitumov prvi gol za Dinamo nakon više od dvije godine, naravno, dobar dio vremena nije ga niti bilo u Maksimiru.

Kako je i najavljeno, trener Nenad Bjelica, promijenio je 10 igrača u odnosu na utakmicu u Istanbulu, ostao je jedino Gojak, mora se priznati da se takav Dinamo dosta mučio, pogotovo u prvom dijelu. Neupitno, imali su Modri dominaciju, no iz nje se malo toga izrodilo, bila je to ipak igra u nešto nižoj brzini, zaslužni su za to i Goričani, koji su u defanzivi stajali vrlo dobro, a znali su i opasno izići u kontre. Zapravo, iz tog prvog dijela ostale su upamćene dvije velike prililke, po jedna na svakoj strani. Prvo su šansu za vodstvo imali gosti. Neugodan je taj Atiemwen, osjetio je to na svojoj koži i Moharrami u 15. minuti.

Zagreb, 021218.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - HNK Gorica.
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Prošao je Nigerijac po lijevoj strani, onda se u novom duelu s Irancem našao na tlu. Goričani su tražili kazneni udarac, Dinamovi braniči, pak, tražili žuti karton za simulaciju, najglasniji je bio Lešković koji je počeo mahati rukama i nešto objašnjavati. Međutim, akcija je išla dalje, Suk je uzeo loptu, iskoristio tu zbunjenost Dinamove obrane i trenutak nepažnje, odigrao je povratnu za Miyu na 11-12 metara. Nije ni Zagorac u tom trenu bio na pravom mjestu, Miya je sigurno mogao bolje gađati, ali je odapeo preko gola. Čini se da Bebek nije pogriješio što nije dosudio jedanaesterac, ali je igrom slučaj Miya ipak dobio zicer s otprilike te udaljenosti, međutim, olako ga je potrošio. Modri su, pak, izigrali Čabraju, koji je prinudno bio na mjestu lijevog beka, Kadzior je gurnuo Gojaka u gol-šansu, on došao na tri-četiri metra iskosa ispred Kahline, ali, umjesto da je pucao odlučio je proigrati Šituma, koji je malo zakasnio na loptu.

Zagreb, 021218.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
GNK Dinamo - HNK Gorica.
Na fotografiji: Bruno Petkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Loša Gojakova odluka. Potom su Šitum i Leovac probili lijevu stranu, na povratnu loptu natrčao je Moro, opet u Kahlinu. Nakon jednog flipera, opet poslije prekida, Šitum je glavom pucao goričkom vrataru u ruke, a Atiemwen je loše pucao u blok... Naljutio se potom Perić na Moru kad mu je skinuo loptu s glave nakon jednog centaršuta, naljutio se kasnije Perić i na Zwolinskog zbog prekršaja s leđa, unio mu se nervozno u lice, zaradio je žuti karton. Prekinuo je tu nervozu onda taj Šitumov gol (prije pogotka najbolji Dinamov igrač imao je još jednu prigodu, ali je Kahlina sjajno obranio), činilo se da Dinamo vodi utakmicu u mirnije vode. Očito su i Bjeličini igrači mislili kako su tri boda već u džepu, imat će im trener što prigovoriti, jer u već opisanoj završnici Gorica je mogla okrenuti cijeli dojam, napraviti senzaciju i 'uzdrmati' Modre.

Rezultati by SofaScore

DINAMO - GORICA 1:0 (Šitum 55')

DINAMO: Zagorac - Leovac, Perić, Lešković, Moharrami - Šunjić - Šitum, Gojak, Moro, Kadzior - Petković

GORICA: Kahlina - Čabraja, Čagalj, Oboabona, Muhammed - Suk, Marina - Maloča, Atiemwen, Miya - Zwolinski

----------------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - KONTROVERZNA ODLUKA SUCA! Glavni sudac Ivan Bebek dosudio je prekršaj Petkovića na Zwolinskom na rubu šesnaesterca, iako je dojam da je trebao dosuditi obrnuto. Čabraja je izveo taj slobodan udarac, lopta se od bloka odbila do Suka koji opet puca iz blizine i udarac odlazi vrlo blizu vratnice!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - I posljednju zamjenu radi Bjelica. Ušao je Mislav Oršić, a izašao je Damian Kadzior.

87' - Kakva je ovo prigoda bila za Goricu! Dvorneković je pucao glavom i pogodio gredu! Lopta se zatim odbila do Suka koji s pet-šest metara puca po golu, no pogađa samo Perića u bloku. Centimetri su sada dijelili Goricu od izjednačenja.

82' - Sjajna prilika za Dinamo! Kadzior je ubacio s lijeve strane, a na drugoj vratnici se našao Menalo, no nije dobro iskontrolirao loptu i njegov udarac odlazi u gol-aut.

77' - Mijenja opet i Dinamo. Izlazi strijelac jedinog pogotka Mario Šitum, a priliku dobiva Luka Menalo.

74' - Još jedna zamjena kod Gorice. Izašao je Maloča, a mijenja ga Martin Šroler.

68' - Prvu zamjenu radi i Bjelica. Izašao je Amer Gojak, a ušao je Dani Olmo.

65' - Žuti karton dobio je Mario Marina zbog grubog prekršaja na Ivanu Šunjiću.

59' - Prvu prisilnu zamjenu radi Sergej Jakirović. Miya se ozlijedio u duelu s Leovcem i mora izaći iz igre, a zamijenit će ga Matija Dvorneković.

55' - GOOOL! Kadzior je ubacio iz kornera s desne strane, Petković je glavom prebacio na drugu vratnicu, a ondje se našao Šitum kojemu nije bilo teško s dva metra ugurati loptu u mrežu.

51' - Sjajna šansa za Modre! Šitum je izvrsno pucao s desetak metara, a Kahlina se još jednom istaknuo fantastičnom intervencijom!

50' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Dino Perić zbog naguravanja sa Zwolinskim. Dinamovac se unio u lice Poljaku i sudac je s pravom pokazao opomenu.

47' - Prilika za Dinamo. Kadzior je opalio s ruba kaznenog prostora, a lopta se od Oboabone odbila u korner.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo je apsolutno dominantan u svim segmentima igre, no igrači Sergeja Jakirovića se izvrsno brane, a i uspjeli su nekoliko puta ozbiljno zaprijetiti vratima Modrih. Utakmica je dinamična i puna prigoda, no zasad bez promjene rezultata.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Još jednom prijeti Dinamo! Šunjić je zakuhao jednu situaciju u šesnaestercu, Moro je s pet metara uputio udarac glavom, no Kahlina brani i taj pokušaj!

43' - Uzvraća sada i Gorica! Čabraja je probio po lijevoj strani i poslao povratnu do Atiemwena čiji udarac blokira Leovac.

36' - Još jedna prilika za Dinamo. Kadzior je izveo korner s lijeve strane, najviši u skoku je Moro čiji udarac glavom brani Kahlina. Perić se tu jako razljutio jer je bio u boljoj poziciji i smatrao da je Moro trebao njemu pustiti taj Kadziorov ubačaj.

30' - I opet prijete Modri! Leovac je sjajno pronašao Moru u šesnaestercu, no njegov udarac je bio preslab i Kahlina brani taj pokušaj.

27' - Još jedna šansa za Dinamo! Kadzior je pronašao Gojaka u petercu koji se sjajno okrenuo i oslobodio se svog braniča, ubacio je na drugu vratnicu, no Petković i Leovac nisu stigli na taj ubačaj!

25' - Sjajna prigoda za Modre! Izvrsno su kombinirali Petković i Moro, duplim pasom su izigrali obranu Gorice, ali na kraju je Petković izgubio kontrolu nad loptom i gosti su uspjeli raščistiti tu situaciju.

19' - Grub prekršaj napravio je Čabraja na Kadzioru, glavni sudac nije pokazao žuti karton na što se trener Dinama ražestio te ga je četvrti sudac morao smirivati zajedno s glavnim sucem Bebekom.

15' - Prilika za Goricu! Miya je opalio po golu s desetak metara, no udarac je otišao preko grede!

14' - Prilika za Dinamo. Dobro su kombinirali dinamovci, Leovac je oštro ubacio u peterac, no ondje nije bilo nikoga tko bi tu akciju ispratio do kraja.

13' - I dalje traje dominacija Dinama. Posjed lopte je 70 % - 30 % u korist Modrih.

7' - Dinamovci su od samoga početka nametnuli svoju igru, iako su gosti pokazali da se u Zagreb nisu došli samo braniti. I dalje traje početno ispitivanje snaga.

3' - DVOJBENA SITUACIJA! Šitum je pao u šesnaestercu nakon duela s Čagljem, no sudac Bebek je samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavlja.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru!

----------------------------------------------------------------------------------

14.55: Momčadi su istrčale na maksimirski travnjak. Glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Na tribinama je oko 1000 gledatelja. Sve je spremno za početak!

14.30: Ovako je Olmo zabio Gorici u njihovom prvom međusobnom okršaju:

14.15: Velikogoričani su spremni za utakmicu na Maksimiru!

14.00: Objavljeni su početni sastavi. Bjelica je promijenio desetoricu igrača u odnosu na početnu momčad koja je istrčala protiv Fenerbahčea. Jedini igrač koji će nastupiti iz te postave je Amer Gojak. U momčadi Gorice nema većih iznenađenja, Sergej Jakirović na maksimirski travnjak šalje najjači sastav koji ima na raspolaganju.

Linker
11. svibanj 2024 17:03