REUTERS
SVEMU LIJEPOM DOĐE KRAJ

VIDEO: EMOTIVAN I TEŽAK OPROŠTAJ VJEČNOG DINAMOVCA Proslavili pobjedu nad Partizanom pa razvili hrvatsku zastavu za kapetana i hrabro srce Vatrenih!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2017. 12:42

Hrvatski igrač dana u Europskoj ligi bio je jučer Nikola Vlašić, koji je upisao asistenciju i pogodak za Everton u 'pirovoj pobjedi' 3:0 protiv Apollona, ali ovaj četvrtak i poseban trenutak u karijeri pamtit će i Domagoj Vida.

Iako je junak pobjede kijevskog Dinama protiv Partizana bio Brazilac Moraes (postigao hat-trick za prvo mjesto ukrajinskog kluba), nakon susreta sve su oči bile uprte u hrvatskog reprezentativca i kapetana Dinama, koji zbog ozljede nije mogao odigrati svoju posljednju utakmicu za kijevsku momčad.

Vida se, naime, sinoć, nakon pet godina i više od 160 utakmica, oprostio od kluba u kojem je sve zaradio vlastitim znanjem i borbenošću - kapetansku traku, ljubav navijača, dva naslova prvaka Ukrajine, dva nacionalna kupa...

Oproštaj je zato bio emotivan i težak, navijači su nakon pobjede nad beogradskim Partizanom Vidi u čast razvili veliku hrvatsku zastavu, a klub se od kapetana oprostio porukom 'Domagoj, hvala ti na svemu' i uplakanim emotikonom.

Vječnom dinamovcu, koji će nositi hrvatsku obranu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ugovor ističe krajem godine, i iz Kijeva odlazi kao slobodan igrač. Po tvrdnjama turskih medija, karijeru bi trebao nastaviti u redovima prvaka Bešiktaša, a žele ga navodno i Milan te Everton.

Vida je u karijeri igrao za četiri kluba - Osijek, Bayer Leverkusen, potom u zagrebačkom Dinamu (2011-2013) i zadnjih pet godina u kijevskom Dinamu.

Linker
02. svibanj 2024 16:30