Drago Sopta / CROPIX
EUROPSKI MEDIJI

VIDEO Eurosport: Hrvati su toliko bolji da je to ružno za gledati! Anđeo Modrić oduševio Španjolce!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2012. 11:02

"Bad Trap", "Hrvati izbjegli irsku zamku", "Hrvatska gurnula Irsku prema ispadanju", "Hrvatski monolog potopio Zelene"... Samo su neki od naslova iz talijanskih medija.

Većinom su kritizirali Trapattonijev način igre te proglašavali pobjedu Hrvatske zasluženom, no portal Sportitalia.com u naslov je 'gurnuo' čudnu formulaciju - "Hrvatska triput iznenadila Irce".

Glasovita La Repubblica izdvojila je Perišića kao pozitivno iznenađenje Slavena Bilića, a tražile su se nove fraze i izrazi kojim bi se opisala Mandžukićeva požrtvovnost, snaga i realizacija. Cijenjena Gazzetta kazala je kako su se Hrvati zahvalili Španjolskoj i Azzurrima na remiju te istakla bundesligaški duo Perišić - Mandžo kao pokretačku snagu Vatrenih, koji su pokazali da su kvalitetnija momčad. Ipak, najviše su pohvala dali kolege s Eurosporta s rečenicom kako je "hrvatska kvalitetna igra bila toliko bolja od irske da je to bilo - ružno za gledati".

Svi susjedni mediji slažu se u jednome. Hrvatska je zasluženo pobijedila Irsku na krilima raspoloženog napadačkog dvojca kojima su se sjajno pridodavali Perišić te Modrić, dirigent veznog reda. Glavne vijesti dana na Čizmi su bile Buffon, Balotelli i društvo, a iako nitko nije izričito naveo takvo što, stječe se dojam kako su uvjereni da će zasjesti na čelo skupine C nakon drugog kola...

Španjolcima je izjednačujući gol Iraca protiv Hrvatske bio pravi melem, to je pogodovalo njihovim interesima, no uvjerljiva pobjeda Hrvatske ih stavlla u mnogo neugodniji položaj. Momčad koju je većina ignorirala je ostavila jako dobar dojam. 'Hrvatska je također rival', 'Hrvatska može sanjati', 'Hrvatska je izbrisala Irsku s terena“, ocjenjuju mediji koji osim Modrića ('igra kao anđeo) i Mandžukića ističu i Srnu.

Hrvatska je neusporedivo bolja momčad od Irske koja nema gotovo nikakvih nogometnih resursa, pišu Španjolci, te pomalo sa zavišću (jedanaesterac na Keaneu, zaleđe Jelavića) zaključuju kako je Hrvatska ostvarila cilj - pobjedu i tri boda koji joj privremeno daju prvo mjesto u skupini. 'Hrvatska misli ozbiljno', piše Marca i dodaje da je pobjedom nad Irskom odaslala poruku Italiji i Španjolskoj: Hrvatska će u skupini C biti tvrdi orah.

Linker
29. travanj 2024 13:11